Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


10 mei 2005


Winterswijk - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht bij een controle op de Stevinstraat een 34 jarige automobilist uit Winterswijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,8 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.
Een 35 jarige inzittende uit Winterswijk wilde verder rijden, maar bleek eveneens gedronken te hebben. Twee andere inzittenden hadden ook gedronken en de politie adviseerde iemand te regelen die wel mocht rijden. De 35 jarige inzittende was het er niet mee eens en begon de agenten te beledigen. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.


Vorden - Diefstal uit woning


In een woning aan de Riethuisweg werd maandag ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere een televisie, een portemonnee en een horloge. De politie stelt een buurtonderzoek in.


Lichtenvoorde - Inbrekers overlopen


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Rapenburgsestraat. De eigenaren werden rond 04.00 uur wakker van een krakend geluid. Men ging polshoogte nemen en zag nog net twee personen wegrennen richting de Bleekwal. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Voor zover bekend werd er niets weggenomen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --