Politie Limburg-Noord

Politie houdt acht winkeldieven aan

Datum: 10-05-2005
Tijd bericht: 14:40
Plaats: Venray / Venlo
De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal acht personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

District Venray
De politie heeft zaterdagmiddag in een winkel aan de Burgemeester Weichshavenstraat in Wanssum een 45-jarige man uit Oostrum aangehouden op verdenking van diefstal. Hij had een fles wijn in zijn jas gestopt en wilde daarmee de winkel uitlopen zonder te betalen. Winkelpersoneel betrapte hem daarbij en waarschuwde de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Aan De Poel in Gennep heeft de politie woensdag een 30-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden die shampoo wilde stelen. Winkelpersoneel betrapte haar toen ze de shampoo onder haar jas had gestopt en wilde vertrekken zonder af te rekenen. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

District Venlo
In een kledingzaak aan de Lomstaat in Venlo heeft de politie vrijdagmiddag een 16-jarig meisje aangehouden. Ze werd door winkelpersoneel betrapt toen ze een truitje niet wilde betalen. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De zaak wordt met toepassing van een Halt-procedure voor een alternatieve straf verder afgehandeld.

De politie heeft donderdagmiddag in een winkel aan het Monseigneur Nolensplein in Venlo een 24-jarige man uit het Duitse Krefeld aangehouden die sigaretten ter waarde van enkele tientallen euro's wilde stelen. Hij betrapt waarna hij is aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

In een winkel aan de Geldersepoort in Venlo is donderdagmiddag een 43-jarige man uit het Duitse Essen aangehouden die sigaretten wilde stelen. De politie heeft hem aangehouden waarna hij met een bekeuring in vrijheid is gesteld. In dezelfde winkel heeft de politie donderdag ook een 67-jarige vrouw uit het Duitse Kaarst aangehouden die kaas ter waarde van enkele euro's wilde stelen. Ze werd betrapt en aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft donderdag op de Lomstraat in Venlo een 42-jarige vrouw uit Hongarije aangehouden die een broek wilde stelen. Ze kreeg een bekeuring van 125 euro opgelegd.

De politie heeft woensdag op het Maagdenbergplein in Venlo een 33-jarige man uit Venlo aangehouden die vlees wilde stelen. De verdachte heeft in het verleden vaker strafbare feiten gepleegd en werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Inmiddels is proces-verbaal opgemaakt.