Ingezonden persbericht


Persbericht

UPS INVESTEERT IN NEDERLAND OM EUROPEES LOGISTIEK NETWERK UIT TE BREIDEN

BIEL, 10 mei 2005 - Om het logistieke netwerk te versterken en meer mogelijkheden te bieden aan Europese klanten, heeft UPS (NYSE:UPS) grond in Roermond gekocht voor de uitbreiding van de Europese logistieke campus van UPS Supply Chain Solutions.

Op het terrein van 39.000m2 is UPS van plan een multi-client Europees distributiecentrum te bouwen, bedoeld voor het verstrekken van logistieke-, distributie- en transportdiensten. De investering in het terrein en de voorzieningen zal ongeveer ¤14 miljoen bedragen. UPS heeft de optie om een extra 35.000m2 te kopen.

UPS is van plan met de bouw te starten tegen het einde van het tweede kwartaal van 2005 en streeft ernaar om in het begin van het tweede kwartaal van 2006 bedrijfsklaar te zijn. De nieuwe faciliteit zal nabij de twee bestaande distributiecentra van UPS Supply Chain Solutions worden gevestigd. Hiermee wordt een logistieke hub gerealiseerd die klanten in heel Europa van dienst kan zijn.

"Nederland is sinds jaar en dag een ideale plaats voor logistieke handelingen. Met deze aankoop hebben wij nu zeven magazijnen en twee kantoorvestigingen verspreid over het hele land. Bovendien hebben we nog ons Nederlandse hoofdkantoor in Tilburg," zegt Fred Schardt, Managing Director, UPS Supply Chain Solutions, EMEA. "UPS is de afgelopen jaren in Nederland hard gegroeid. Dit is gedeeltelijk door de groei van activiteiten bij onze klanten en gedeeltelijk door de uitbreiding van onze diensten als gevolg van de groei van ons Europees netwerk."

Roermond is een strategische plaats voor UPS Supply Chain Solutions, aangezien het gemakkelijke toegang biedt tot belangrijke Europese steden, zoals Amsterdam, Frankfurt, Parijs, Luxemburg, Brussel en Keulen, waar de UPS Europese airhub geplaatst is. Daarnaast bieden de uitstekende transportinfrastructuur van Nederland en de talrijke toegangsaders, zoals luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam, UPS de mogelijkheid haar wereldwijde klanten efficiënt van dienst te kunnen zijn.

De huidige logistieke campus van UPS Supply Chain Solutions in Roermond bestaat uit 50.000m2 magazijn op een terrein van ongeveer 70.000m2. Naast de distributie van kritieke reserve onderdelen via haar Service Parts Logistics dienst, biedt het bedrijf vanuit deze faciliteit multi-client en single-client warehousing, voorraadbeheer, uitvoering van orders, transport, het testen van producten en retourlogistiek.

"Deze aankoop is goed voor de regio Limburg, omdat het voor een talrijk aantal banen kan zorgen. Het is goed voor onze klanten, omdat we in staat zijn meer magazijnruimte te bieden voor diegene die de Europese markt betreden. En het is goed voor UPS, omdat we ons netwerk en diensten in Europa uitbreiden," aldus Schardt.

UPS is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Het bedrijf biedt tal van mogelijkheden voor het synchroniseren van goederen, informatie en fondsen. UPS Supply Chain Solutions is een business unit van UPS die transport- en vrachtdiensten, logistiek- en distributiediensten en internationale handelsdiensten aanbiedt. De aandelen van UPS, die worden verhandeld op de New York Stock Exchange (UPS) en meer informatie over het bedrijf vindt u op het internet onder ups.com en ups-scs.com.

# # #

Voor meer informatie kan u contact opnemen met:
Ursula Colgan, UPS Public Relations
0032 2 776 9838
Ursula.colgan@europe.ups.com

Rose Teunissen, Edelman
0031 23 554 2030
rose.teunissen@edelman.com

Except for historical information contained herein, the statements made in this release constitute forward-looking statements within the meaning of Section 27A of the US Securities Act of 1933 and Section 21E of the US Securities Exchange Act of 1934. Such forward-looking statements, including statements regarding the intent, belief or current expectations of UPS and its management regarding the company's strategic directions, prospects and future results, involve certain risks and uncertainties. Certain factors may cause actual results to differ materially from those contained in the forward-looking statements, including economic and other conditions in the markets in which we operate, governmental regulations, our competitive environment, strikes, work stoppages and slowdowns, increases in aviation and motor fuel prices, cyclical and seasonal fluctuations in our operating results, and other risks discussed in the company's Form 10-K and other filings with the US Securities and Exchange Commission, which discussions are incorporated herein by reference.