Provincie Limburg

Nieuwe werkgelegenheid biedt perspectief 400 nieuwe arbeidsplaatsen in Limburg

Inalfa en UPS willen investeren in Limburg. Daarmee komen op termijn in totaal 400 nieuwe arbeidsplaatsen in Limburg beschikbaar. Dat zijn prima resultaten en er staan nog nieuwe initiatieven op de rol, aldus Martin Eurlings gedeputeerde economische zaken. Met een goed investeringsklimaat in Limburg trekken we nieuwe bedrijvigheid aan en maken we bedrijfsuitbreidingen mogelijk.
Martin Eurlings: Inalfa en UPS bieden perspectief aan mensen van wie de baan op de tocht staat en waarvoor de toekomst onzeker is. Denk daarbij aan NedCar waar per 1 januari 2006 ruim 700 mensen overbodig zijn.

Inalfa
Inalfa gaat een fabriek in Engeland sluiten en haar werkzaamheden verplaatsen naar haar vestiging in Venray. Bij de vestigingskeuze heeft ook de bijdrage van de Provincie Limburg van 100.000 euro een rol gespeeld. Met de uitbreiding bij Inalfa zijn ongeveer 100 arbeidsplaatsen gemoeid. Het gaat daarbij vooral om productiemedewerkers.

UPS
UPS gaat fors uitbreiden in Roermond. Dat betekent in de eerste fase van het plan voor 150 personen nieuwe werkgelegenheid. Na de realisatie van de tweede fase zal de nieuwe werkgelegenheid nog eens verdubbelen. De Provincie Limburg is bereid hier een subsidie van 100.000 euro tegenover te stellen. Deze subsidie is gekoppeld aan de realisatie de tweede fase van het plan om zo verankering van de werkgelegenheid te creëren.

10-5-2005 15:28