Provincie Limburg

PS Persbericht 001-05: Ontwerp profielschets nieuwe Commissaris van de Koningin Limburg bekend

Op 20 januari a.s. zal minister J.W. Remkes de profielschets voor de nieuwe Commissaris van de Koningin in ontvangst nemen tijdens een extra vergadering van Provinciale Staten. Het ontwerp voor de profielschets is vandaag door H. Waterborg, vice-voorzitter PS, toegestuurd aan de leden van Provinciale Staten. Provinciale Staten zijn op zoek naar een gouverneur die zich thuis voelt in en bereid is met hart en ziel te werken voor Limburg.

Kenmerken
De profielschets beschrijft verder de gewenste bestuursstijl en de wijze waarop de nieuwe gouverneur als boegbeeld dient te opereren in en buiten Limburg. Beschreven is ook de wijze waarop verwacht wordt dat invulling wordt gegeven aan het voorzitterschap van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten en tenslotte worden de specifieke taken genoemd die gekoppeld zijn aan de hoedanigheid van een Commissaris van de Koningin.

Procedure
De extra vergadering van Provinciale Staten in het Provinciehuis start op 20 januari om 10.00 uur. Van 12.00 tot 13.00 uur zal de minister de vergadering bijwonen. Tijdens deze bijeenkomst bestaat de gelegenheid te debatteren over de ontwerp profielschets. Zonodig kan dit leiden tot aanpassing van de schets. Overigens geldt voor deze vergadering het spreekrecht voor externen. Direct na vaststelling van het profiel wordt in de Staatscourant de vacaturetekst geplaatst en kunnen belangstellenden gedurende 3 weken solliciteren. In het 2e kwartaal van 2005 zal de vertrouwenscommissie uit Provinciale Staten haar werkzaamheden afronden met een aanbeveling.

* Klik hier voor de integrale tekst van het ontwerp van de profielschets PDF-document

7-1-2005 10:59