Politie Zaanstreek-waterland


16:39 09-MEI-05
ZAANDAM, ROZENGRACHT

Politie pakt auto vol kledingdieven

De politie heeft twee mannen en drie vrouwen uit Lelystad en Amsterdam in de leeftijden van 15 tot en met 23 jaar aangehouden in een auto met een grote hoeveelheid gestolen kleding. Een oplettende getuige zag diverse personen met armen vol kleding naar de auto lopen en waarschuwde de politie. Agenten in burger hielden de auto enige tijd in de gaten en hielden de verdachten, die woonachtig waren in Lelystad en Amsterdam, aan toen bleek dat er nog anti-diefstal labels aan sommige kledingstukken zaten. De bijna 80 kledingstukken waren afkomstig uit winkels op de Gedempte Gracht. De verdachten zijn in verzekering gesteld en van hen worden foto's gemaakt en vingerafdrukken afgenomen.

04:37 10-MEI-05
HOBREDE

Automobilist met drank op van het pad af

Een 25-jarige Amsterdammer raakte met zijn personenauto op een fietspad tussen Kwadijk en Hobrede van de weg af en bijna in de sloot tijdens een keermanoeuvre. De blaastest wees uit dat de man iets meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. De toegesnelde brandweer en een duikploeg hoefden niet in actie te komen. Het takelbedrijf trok de auto los en bracht het voertuig naar het politiebureau in Purmerend. De verdachte is na verhoor heengezonden.

11:57 09-MEI-05
ZAANDAM, BEHOUDEN HAVEN
Winkeldiefstel aangehouden
Een politieagent heeft in zijn vrije tijd, samen met winkelpersoneel van een supermarkt, een bekende 29-jarige winkeldief en zijn 32-jarige vriendin aangehouden. De agent deed boodschappen en zag de verdachte en zijn vriendin met een boodschappentas met inhoud voorbij de kassa gaan zonder de inhoud van de tas af te rekenen. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden.

18:05 09-MEI-05
PURMEREND, WESTERSTRAAT
Motorrijder gewond na aanrijding
Een 33-jarige man uit Purmerend werd op zijn motor aangereden en raakte gewond door een 26-jarige automobilist uit Zwaag. De man uit Zwaag kwam vanaf de Barak en wilde de Westerstraat oprijden. Hij verleende de motorrijder die voor hem van links kwam geen voorrang en deze kwam door de aanrijding ten val. De ambulance heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis om letsel aan arm en bovenbeen te behandelen.

09:58 10-MEI-05
PURMEREND, RIJKSWEG A7
Motorrijder gevallen
Een 39-jarige man uit Hoorn kwam, vermoedelijk door een lekke achterband, met zijn motorfiets ten val. Een getuige zag dat de motor op de linkerbaan begon te slingeren en viel. De bestuurder wist zelf naar de vluchtstrook te kruipen en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De motor is door een takelbedrijf opgehaald.


10:32 10-MEI-05
ZAANDAM, H. GERHARDSTRAAT
Man beroofd van motorfiets
Een 40-jarige Zaandammer heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn motorfiets waarbij geweld werd gebruikt. Op maandagavond kwart voor elf reed de man vanwege een wegopbreking een stukje het voetpad richting Bloemgracht op. Daar werd hij hard aangestoten en kwam ten val. Twee mannen zouden zijn motorfiets, een zwarte Yamaha R1 met kenteken ML-HG-03, hebben opgepakt en zijn weggereden. De eigenaar was zo geschrokken dat hij de volgende ochtend pas de politie in kennis stelde.


---- --