Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 10 mei 2005

Politie houdt Française aan voor bezit wapen en drugs

BREDA: Aan Hazeldonk-west heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige inwoonster van Tourcoing (F) aangehouden. Bij een controle van haar personenauto vonden agenten een
gebruikershoeveelheid cocaïne en een busje traangas. Het openbaar ministerie legde de Française een boete op van 220 euro. Na het afleggen van een verklaring en het betalen van de boete is zij in de loop van de nacht heengezonden. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen.

Vrouw met gestolen paspoort aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag een 23-jarige inwoonster van Rotterdam aangehouden. De vrouw was rond 16:30 uur aan de balie gekomen van de belastingdienst om een sofi-nummer aan te vragen. Om zich te legitimeren gebruikte zij een gestolen paspoort. Dat werd opgemerkt door een medewerker van de belasting die de politie inschakelde. Het paspoort stond internationaal als gestolen gesignaleerd. De vrouw is in verzekering gesteld om haar werkelijke identiteit te achterhalen.

Drie gewonden bij aanrijding tussen autos

BREDA: Aan het Belgieplein zijn maandagavond bij een aanrijding tussen twee personenautos drie gewonden gevallen. Een 60-jarige inwoner van Rijen reed over de Charleroistraat, komende uit de richting van de Dendermondestraat. Doordat de man niet voldoende rechts reed, botste hij met zijn auto tegen een 42-jarige automobiliste uit Breda aan. De vrouw kwam van het Belgieplein afrijden en sloeg rechtsaf de Charleroistraat in. De man uit Rijen en zijn 59-jarige passagier droegen beide geen autogordel en sloegen door de klap met hun hoofd tegen de voorruit. De Bredase raakte gewond aan haar nek. Het drietal is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee personenautos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Inbraak woning

BREDA: Bij een woninginbraak aan de Middellaan is maandag onder andere een laptop bijtgemaakt. De dader kwam de woning binnen na het forceren va een kelderdeur. De inbraak vond plaats tussen zondag morgen en maandagavond. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Politie houdt beschonken bestuurder in onverzekerde auto aan

BREDA: Een 36-jarige inwoner van Le Ferme de Tayac (F) is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden. De man reed over de Nieuwe Boschstraat in zijn auto. Toen agenten het kenteken natrokken bleek de auto onverzekerd te zijn en de eigenaar gesignaleerd te staan voor een openstaande boete. Toen agenten de Fransman natrokken roken zij ook nog een alcohollucht uit de auto komen. Op het bureau blies de man op het ademanalyseapparaat een score van 350 ug/l. Na het betalen van de openstaande boete van 84 euro en het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van 2 uur heengezonden. Van de auto heeft de man uit de Dordogne afstand gedaan. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en het ontbreken van de wettelijke aansprakelijkheid verzekering.

Politie onderzoekt poging beroving

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Breda is maandagavond lastig gevallen door een groep jongens. Het slachtoffer fietste rond 19:00 uur over het Paradijspad, uit de richting van de Arenberglaan, toen een viertal jongens hem tegenhielden. De jongen werd met geweld bedreigd als hij zijn fiets niet af zou geven. Toen de Bredase jongen dat niet deed kreeg hij een klap tegen zijn hoofd en kreeg enkele trappen. De vier daders gingen er vervolgens zonder buit vandoor. De politie onderzoekt de afpersing.

Jongens aangehouden op gestolen bromfietsen

ETTEN-LEUR: Een 19-jarige man uit Etten-Leur is maandagavond aan de Oranjelaan door de politie aangehouden. De politie ging naar aanleiding van een melding over crossende jeugd rond 19:00 uur polshoogte nemen ter hoogte van de Nobelaer. Daar troffen zij een groepje jongeren aan met onder de 19-jarige en een 16-jarige jongen uit Etten-Leur. Met de beide scooters van het tweetal bleek wat aan de hand te zijn. De voertuigen waren niet compleet. De scooter van de 19-jarige bleek tussen 30 april en 1 mei aan de Torenvalk te zijn gestolen. Op de scooter van de 16-jarige jongen stond een onjuist framenummer. De twee scooters zijn in beslag genomen. De aangehouden verdachte, die zich maandagavond ook niet kon legitimeren, is voor verhoor in gesloten.

Automobilist ernstig gewond na eenzijding ongeval

PRINSENBEEK: Op de Rijksweg A16 bij Prinsenbeek is dinsdagmorgen een 62-jarige inwoner van Vlaardingen ernstig gewond geraakt. De man verloor op de afrit uit de richting Rotterdam door nog onbekende oorzaak in de bocht de macht over het stuur. In plaats van de bocht te nemen reed de Vlaardinger rechtdoor een hekwerk in en sloeg over de kop. De brandweer moest er aan te pas komen om het slachtoffer uit zijn auto te bevrijden. Een ambulance heeft hem overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij met een gebroken rug en gekneusde long overgebracht naar het ziekenhuis.

Dief komt binnen via oopenstaande deur

RIJSBERGEN: Uit een woning aan de Sintelweg is maandag overdag een beeldscherm gestolen. De dief maakte vermoedelijk dankbaar gebruik van het feit dat de achterdeur niet was afgesloten. De diefstal is vermoedelijk overdag gepleegd.

Diefstal auto

BREDA: Maandag is aan de Jan Darkennisstraat een personenauto van het merk Mercedes gestolen. De 36-jarige eigenaar deed maandagmiddag aangifte van diefstal. De man had zijn zwartkleurige E220 met het kenteken 55-JJ-RR in de nacht van zondag op maandag geparkeerd. Maandagmorgen kwam hij tot de ontdekking dat zijn auto was gestolen.

Politie houdt jongens aan voor bezit softdrugs

BREDA: Dinsdagmorgen heeft de politie twee 15-jarige jongens uit Breda aangehouden. Het tweetal zat op een bankje aan de Sint Annastraat. Toen surveillerende agenten voorbij kwamen probeerde een van hen iets weg te stoppen. Het bleek een gebruikershoeveelheid wiet te zijn. Ook uit de zak van de andere jongen kwam een kleine hoeveelheid softdrugs. De jongens hadden plannen om in het openbaar een joint te gaan roken. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auteur: Henk Snepvangers