Persberichten dinsdag 10 mei

's-Hertogenbosch 10-05-2005 - .

ILLEGAAL PLAKKEN

Nieuwkuijk

- Dinsdagmorgen is op de Nieuwkuijksestraat een 24 jarige inwoner van Boxtel opgepakt omdat hij zonder toestemming posters aan het plakken was op een electriciteitshuisje. Van de man zijn meer dan 300 posters afgenomen die zullen worden vernietigd.

VERKEERSCONTROLE

Boxmeer

- Maandagmorgen tussen 08.00 uur en 10.30 uur is op de Stationsweg in Boxmeer een speciaal op bromfietsers gerichte verkeerscontrole gehouden.Tegen 10 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt omdat hun voertuigen waren opgevoerd. Een kreeg een bekeuring omdat hij zijn helm niet juist op had en een omdat zijn bromfiets niet verzekerd was. Een passerende automobilist die tijdens het rijden niet handsfree telefoneerde is ook op de bon gegaan.

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN

Vlijmen

- Maandagavond is op de Kavreinsestraat in Vlijmen een 42 jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Agenten troffen hem in laveloze toestand op zijn buik liggend op de grond aan. De man kon nergens worden ondergebracht en is ter ontnuchtering ingesloten.

POGING DOODSLAG CQ POGING ZWARE MISHANDELING

's-Hertogenbosch

- Maandag is op de Rijksweg A59 een 23 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van poging tot doodslag dan wel poging tot zware mishandeling. Naar aanleiding van diverse agressieve verkeersgedragingen van de verdachte ten opzichte van een 53 jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch, kregen beiden woorden. De verdachte reed tot twee keer toe kennelijk opzettelijk met zijn auto in op de 53 jarige Bosschenaar die uit zijn auto was gestapt.. Die kon door opzij te springen nauwelijks voorkomen dat hij aangereden werd. Een getuige, die vanuit zijn auto alles had zien gebeuren werd daarop zo kwaad dat hij met een volle bierfles de achterruit van de auto van de verdachte kapot gooide. Deze getuige, een 19 jarige Vlijmenaar is terzake deze vernieling door de politie gehoord. De aangehouden Bosschenaar is in verzekering gesteld.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in 's-Hertogenbosch. Tel. 0900-8844

VERDACHT VAN AUTODIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- In de nacht van maandag op dinsdag is, na een korte achtervolging, een 22 jarige man uit Zaltbommel aangehouden. Agenten zagen hem in een auto rijden over de Graafseweg waar hij weigerde te stoppen na het krijgen van een stopteken. Op de Krommeweg reed hij zichzelf vast. De bedrading onder de stuurkolom van de auto was doorverbonden en onderzoek wees uit dat de auto maandagavond was gestolen in Zaltbommel. De verdachte en de auto zijn ter beschikking gesteld van de politie aldaar.

VERDACHT VAN INBRAAK

's-Hertogenbosch

- In de nacht van maandag op dinsdag is aan de Zuid Willemsvaart in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 28 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een bedrijfspand aan de genoemde straat. Een getuige had gezien dat de man met zijn bovenlijf door een ingeslagen raam van het pand naar binnen hing en zich daarna enige tijd ophield bij een geparkeerde personenauto. Van deze auto bleek een van de portiersloten te zijn vernield. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

GESTOLEN GOEDEREN AANGETROFFEN- TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- In een schuur achter een woning aan de Negende Donk is zondagmiddag een grote hoeveelheden goederen aangetroffen. Een deel van deze goederen blijkt afkomstig te zijn van een in de nacht van 7 op 8 mei gepleegde inbraak in de kantine van een sportcomplex aan de Saren in 's-Hertogenbosch. Alle goederen, waaronder tientallen zakken met snoepgoed, tientallen flessen frisdrank, dozen met ingevroren snacks, pakken koffie en enkele bromfietsen zijn door de politie in beslag genomen. De 42 jarige bewoonster van het pand en een 17 jarige jongen uit 's-Hertogenbosch zijn maandag aangehouden op verdenking van heling dan wel diefstal. Het onderzoek wordt voortgezet.

ZWAAR ONDER INVLOED

Boxtel - Maandagmiddag kreeg de politie de melding dat er op de Halderheiweg in Boxtel een fietser tegen een geparkeerde auto was gereden. De fietser, een 41 jarige man uit Boxtel is door de politie aangehouden. Hij bleek zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. De man verklaarde de afgelopen 24 uur zo'n acht flessen rode wijn opgedronken te hebben. Hij kreeg, behalve een proces verbaal, ook een rijverbod voor de duur van 16 uur. Zijn rijbewijs was vanwege eerder gepleegde soortgelijke verkeersmisdrijven reeds ingevorderd.

GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN

Oss-
Maandagmiddag kreeg de politie de melding dat twee jongemannen zojuist parfum hadden gestolen uit een winkel aan de Heuvel. Met behulp van signalementen kon de politie in de Nachtegaallaan een 19-jarige Ossenaar en in de Rijnstraat een 17-jarige verdachte aanhouden. Ze worden tevens verdacht van het spuiten van graffiti in het centrum van Oss eerder deze middag. Beiden zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

BROMFIETSER ZWAAR GEWOND

Zeeland-
Maandagmiddag is bij een verkeersongeval op de Udenseweg een 17-jarige bromfietser uit Uden zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een 38-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch. De Udenaar is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Oss-
Maandagmiddag is in de Docfalaan een 29-jarige Duitser aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Er is proces-verbaal opgemaakt. Later deze avond is in de Singel 1940 1945 een 19-jarige man uit Aalden aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De man reed op de verkeerde weghelft en veroorzaakte daarbij een aanrijding met een andere auto. Niemand raakte hierbij gewond. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt.
Maandagavond is in de Singel 1940 1945 een 32-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Tevens bleek de automobilist onder invloed van alcohol. De verdachte kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.

HUISELIJK GEWELD

Maasdonk-
In de nacht van maandag op dinsdag is in zijn woning in de gemeente Maasdonk een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn zoon te hebben mishandeld. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

AANHOUDING NA VERDUISTERING

Veghel/ s-Hertogenbosch-
Maandagavond is in Tilburg een 22-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. De man wordt ervan verdacht begin dit jaar bij bedrijven in s-Hertogenbosch en Veghel gereedschap te hebben verduisterd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

BRAND

Berghem-
Maandagmiddag brak er brand uit in een pand in de Kapelaan Kitslaarstraat. De brandweer heeft de brand geblust. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en onderzoekt de zaak.