Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


10 mei 2005


Harderwijk - Inbrekersgereedschap blijkt gestolen
Uit onderzoek is gebleken dat de inbrekerswerktuigen die in de nacht van zaterdag op zondag bij een controle in de auto van een 25-jarige Deventenaar werden aangetroffen (zie onderstaand persbericht) blijken eerder die nacht (08/09-05) te zijn ontvreemd uit een auto aan het P.C. Hooftplein in Harderwijk. De achterruit van de auto werd uitgenomen waarna vervolgens het gereedschap kon worden weggepakt. De Deventernaar die tijdens de controle met het gereedschap werd aangehouden werd voor nader onderzoek ingesloten.


Persbericht van maandag (09-05):


Harderwijk - Man betrapt met inbrekersgereedschap


De politie heeft maandagnacht (9/5) een 25 jarige autobestuurder uit Deventer aangehouden nadat er bij een politiecontrole op de Mandenmakerstraat in harderwijk een grote hoeveelheid inbrekerswerktuig in zijn auto werd aangetroffen.
De man werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.


Oldebroek - Verkeersongeval


Een 42-jarige automobilist uit Valkenswaard werd bij het linksaf slaan verrast door een
18-jarige fietser uit Wezep op het fietspad aan de verkeerde zijde van de weg. Het ongeval vond plaats op maandag (09-05) rond 17.00 uur op de kruising van de Industrieweg en de Stationsweg. De fietser werd met een pijnlijke arm per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide fietsen (de Wezeper vervoerde een tweede fiets naast zich) raakten beschadigd. De auto raakte licht beschadigd aan de voorzijde.


Hattem - Verkeersongeval


Een 41-jarige automobilist uit Hattem verleende bij het verlaten van een uitrit geen voorrang aan een 54-jarige automobiliste uit Nieuwleusen op de rijbaan van de Nieuweweg. Het ongeval vond plaats op dinsdag (10-05) rond 09.40 uur. De bestuurders bleven ongedeerd maar beide auto's raakten beschadigd.


EINDE BERICHT


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --