Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 mei 2005


Apeldoorn - Mannen aangehouden voor uitzitten straf


Bij een politiecontrole op maandag (09-05) rond 13.50 uur op de Asselsestraat bleken twee Apeldoorners op een scooter (23 en 24 jaar) nog een aantal dagen gevangenisstraf
te moeten uitzitten. De 24-jarige Apeldoorner had nog 139 dagen openstaan en zijn
23-jarige plaatsgenoot 28 dagen. Beide mannen werden meteen aangehouden om de betreffende straf uit te gaan zitten. Tevens kregen beiden een boete voor het niet dragen van een helm.


Apeldoorn - Verkeersongeval


Een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn verleende geen voorrang aan een stadsbus op de kruising Sophialaan en Molendwarsstraat. Het ongeval vond plaats op maandag (09-05) rond 18.15 uur. Omdat het uitzicht werd belemmerd door een rij bussen, reed de automobilist tussen twee bussen het kruispunt op. Op dat moment naderde op de andere rijbaan de
49-jarige buschauffeur die werd verrast door de overstekende automobilist. Een 71-jarige
Amsterdamse passagier in de bus stootte haar hoofd toen de bus sterk moest afremmen.
De vrouw werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobilist klaagde over een pijnlijke rug maar kon zijn weg vervolgen. Beide voertuigen raakten beschadigd waarvan de auto total loss.


Apeldoorn - Drankrijder betrapt met ongeldig rijbewijs


Een 52-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op dinsdag (10-05) rond 01.20 uur op De Voorwaarts. Hij blies een promillage van 2,17. Zijn rijbewijs was al eerder ongeldig verklaard en hij kon zich niet legitimeren. De man werd aangehouden en zijn auto werd gestald bij het politiebureau alwaar een proces-verbaal werd opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --