Ingezonden persbericht


Persbericht

ABC Soft distribueert BitDefender ook in Nederland

BitDefender: hoogwaardige en effectieve anti-virus software

Amsterdam, 10 mei 2005 -- De krachtige anti-virus software BitDefender 8 is vanaf nu ook beschikbaar op de Nederlandse markt. De van oorsprong Belgische leverancier ABC Soft gaat de software in Nederland distribueren via de onlangs geopende Amsterdamse vestiging en een aantal resellers. BitDefender biedt optimale bescherming tegen virussen en kwam in verschillende testen als beste uit de bus.

BitDefender 8 beschermt een computer permanent en filtert alle toegangswegen van virussen. Elke drie uur vindt een automatische update plaats. Een bootable cd maakt het mogelijk om de pc veilig te starten en te ontsmetten. Bovendien is het pakket gedurende 2 jaar voorzien van gratis updates en upgrades.

E-mail, internetverkeer en uitwisseling worden per instant messengers beschermd. De firewall zorgt er onder andere voor dat internettoepassingen worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze echt zijn. Daarnaast kan de veiligheidsoplossing - wanneer een bestand bijvoorbeeld probeert zich door Internet Explorer te laten verkennen - deze poging identificeren en de uitvoering van het programma blokkeren.

De antispam-functionaliteit van BitDefender 8 werkt met alle beschikbare instant messengers. Er worden vijf filteringstechnieken toegepast:
* De module witte / zwarte lijst maakt het mogelijk te bepalen welke afzenders worden aanvaard en welke worden geweigerd.
* De heuristische module bekijkt de spam-kenmerken van een bericht.
* De bayesische module maakt het mogelijk om de filtering van e-mails te personaliseren.
* De Charset Filter module filtert de berichten die Aziatische en Cyrillische karakters bevatten.
* De URL Filter module identificeert e-mails die worden verzonden vanaf bekende spamsites. De technische steun wordt door een team van professionals gewaarborgd. Zij verzorgen nauwkeurige virusinformatie en ondersteuning bij de installatie en het gebruik van BitDefender: -telefonisch en via e-mail; van maandag tot en met vrijdag. -via online chat, in rechtstreeks contact met een gekwalificeerde technicus; altijd beschikbaar.

Momenteel is BitDefender onder andere verkrijgbaar bij Mediamarkt voor ¤49,99. Naast deze Pro-versie is ook een standaard versie te koop voor ¤29,99. Het aantal Nederlandse resellers zal de komende tijd verder worden uitgebreid.

AV-test.Org, een Duitse onafhankelijke organisatie die reeds meerdere jaren een referentie is op het gebied van virussen en antivirussen, heeft BitDefender reeds meerdere malen erkend als nummer 1 antivirusprogramma. Ook in testen van het Franse tijdschrift l'Ordinateur individuel (mei 2005) en het Nederlandse tijdschrift Chip (april 2005) komt BitDefender als winnaar uit de bus.

ABC SOFT Nederland - Joop Geesinkweg 999 - 1096 AZ Amsterdam Tel: 020 5617962, fax: 020 5616666, internet: www.abcsoft.nl

Over ABC Soft
ABC Soft is al meer dan 10 jaar een erkende distributeur op de Belgische markt voor PC software en hardware. De onderneming heeft distributiecontracten met belangrijke uitgevers zoals Mindscape, Disney, Auralog, Magix en Ulead. ABC Soft heeft ruim 20 medwerkers en behandelt de verschillende aspecten van de distributie, vanaf de productlancering en opvolging in de winkels tot marketing en technische support. Op basis van de uitgebreide know-how met betrekking tot distributie heeft ABC Soft besloten een nieuwe vestiging in Nederland te openen. De onderneming heeft ervoor gekozen zich op deze markt te lanceren met de krachtige anti-virus software BitDefender, die vanaf vandaag voor de Nederlandse consument beschikbaar is.


---

Voor redactionele informatie of een redactioneel testpakket: Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com , website: www.influx-pr.com