Politie Hollands Midden

Datum: 10 mei 2005

Gouda Beroving van tas uit auto De politie heeft op dinsdag 10 mei aangifte opgenomen van een 34-jarige vrouw uit Stolwijk. Zij werd, omstreeks 13.00 uur, beroofd van haar tas welke op de passagierstoel in de auto stond. Zij wilde juist wegrijden van haar parkeerplaats uit de parkeergarage aan de Henry Dunantsingel toen haar rechterportier open getrokken werd en haar tas werd gestolen. De verdachte rende vervolgens weg met de tas waarin o.a. een portemonnee en een rijbewijs zaten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte en roept getuigen op die een signalement kunnen afgeven contact op te nemen via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Gemeente verhaalt schade op verdachten

De gemeente gaat de schade van een containerbrand verhalen op een 28-jarige Leidenaar die verdacht wordt van brandstichting in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei. De politie van Leiden-Noord hield die nacht de Leidenaar aan toen hij zich verdacht ophield bij de brand aan de Julianakade. De verdachte is inmiddels gehoord en heeft nog drie andere containerbranden bekend. De branden vonden eind vorig jaar plaats in, eveneens, Leiden-Noord. De schade aan de recente brand bedraagt 650 euro. De verdachte wordt woensdag 11 mei voorgeleid bij justitie. De gemeente gaat ook de schade van eerdere containerbranden verhalen op de verdachten van die branden. In april van dit jaar werd brandgesticht aan een vuilcontainer aan de Surinamestraat. De politie hield hiervoor een 39-jarige man uit Leiden aan. De schade aan deze container bedraagt ruim 1100 euro. Begin dit jaar werd een 22-jarige verdachte van brandstichting aan een container op de Bernhardkade aangehouden. De brandstichting vond plaats tijdens de jaarwisseling. De gemeente wil ook van deze brand de schade van 6000 euro vergoed zien door de verdachte. Evenals de 28-jarige verdachte hielden ook deze verdachten zich op in de directe omgeving van de branden.

Leiden Aanhouding na het rijden onder invloed De politie heeft op dinsdag 10 mei, omstreeks 12.00 uur, een 39-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man reed al slingerend over de Koreveaartstraat. De politie hield hem vervolgens staande op de Boommarkt en bracht hem naar het bureau. Vanwege de verdenking op het gebruik van verdovende middelen is er een bloedproef afgenomen. De man kan rekenen op een proces-verbaal en heeft een rijverbod van 4 uur opgelegd gekregen.

Leiden Aanhoudingen De politie heeft maandag 9 mei een 40-jarige vrouw en een 24-jarige man, beiden uit Leiden, aangehouden op verdenking van het plegen van brandstichting aan een woning aan de Zijloever. Donderdag 17 maart werd, in de vroege ochtend, materiaal in de achtertuin van de woning aangestoken. De vlammen veroorzaakten een zodanige hitte dat een ruit van de woning sprong. Er was niemand thuis. Aanleiding van de brandstichting was vermoedelijk een ruzie in de relationele sfeer.

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --