---


---

Foto: Luitenant-generaal Van Baal legt een krans bij het monument (Peter Wiezoreck)

Herdenking Slag om Ypenburg

10-5-2005 10:25:00

Het Instituut Defensie Leergangen heeft op dinsdag (10 mei) de jaarlijkse herdenking van de Slag om Ypenburg gehouden. Deze maand is het 65 jaar geleden dat zich op en rond het vliegveld Ypenburg (nu een woonwijk) een hevige strijd voltrok.

De herdenking vond plaats bij het monument op het ILSY Plantsoen in Ypenburg. Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Ad van Baal, tevens Inspecteur der Veteranen, hield een toespraak, evenals wethouder Smits van de gemeente Den Haag. Ook de directeur van De Vlieger' voerde het woord. Deze Protestants Christelijke Basisschool heeft het gedenkteken in het verleden geadopteerd.

Bij de plechtigheid waren ook oud-strijders aanwezig. Hoogwaardigheidsbekleders van verschillende instanties legden kransen bij het monument. Een aantal leerlingen van basisschool 'De Vlieger' droeg eigen werk voor.

Na afloop van het officiële deel van de ceremonie vlogen twee Harvards namens de Stichting Historische Vlucht Koninklijke Luchtmacht als eregroet in formatie over.