Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 144

datum: 10 mei 2005

Atletiekvereniging Triathlon breidt kantine en kleedruimte uit

Atletiekvereniging Triathlon is de laatste jaren flink gegroeid. Het duizendste lid is inmiddels feestelijk begroet. Door de forse groei kampt de vereniging met ruimtegebrek. Burgemeester en wethouders hebben besloten 153.000 euro beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van de kleed- en wasruimten. Verder staat het college garant voor een lening die Triathlon moet afsluiten voor uitbreiding van de kantine.

Triathlon is gevestigd op het sportpark Birkhoven. Daar beschikt de vereniging over een kantine en was- en kleedruimten. Triathlon heeft een plan gemaakt voor uitbreiding van de kantine die volledig voor rekening van de vereniging komt. Voor een deel van die kosten moet Triathlon een geldlening afsluiten. Daarvoor is een gemeentelijke garantie vereist. Het college heeft besloten die garantie te verlenen tot een maximum bedrag van 108.500 euro.

Naast uitbreiding van de kantine heeft Triathlon ook grote behoefte aan extra kleed- en wasruimten. De kosten hiervan komen voor rekening van de gemeente. In het Plan van Aanpak Sportaccommodaties 2005 - 2010 is hiervoor een bedrag van 153.000 euro opgenomen. Zowel de uitbreiding van de kantine als die van de kleed- en wasruimten wordt in 2005 uitgevoerd.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon: 033 469 42 82, e-mail: b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.

---- --