Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Voorjaarsnota 2005

Meer milieupolitie op straat, aanpak van gevaarlijke verkeersplekken en nieuwe bomen voor de Burgemeester de Vlugtlaan. Het zijn enkele voorstellen aan de stadsdeelraad van Geuzenveld-Slotermeer.

Deze voorstellen komen uit de Voorjaarsnota 2005. "Dit extra geld is hard nodig om door te kunnen gaan op de ingeslagen weg", stelt wethouder Tys de Ruijter. Daarmee refereert hij aan het bestuursakkoord, `Het Goud ligt in het groen, investeren in mens en natuur.'

Buurtconciërges
In de Voorjaarsnota wordt ingezet op schoon, heel, veilig en een prettige leefomgeving. Daartoe worden extra middelen vrijgemaakt voor assistent-buurtconciërges.

"Deze maatregel past in het kader van onze buurtgerichte aanpak. Buurtconciërges zijn de handen en voeten van onze organisatie. Ze zijn een belangrijk aanspreekpunt voor onze inwoners. Ze horen en zien veel en kunnen snel zaken oppakken."

Milieupolitie
Daarnaast komt er extra inzet van assistent-milieupolitie. "Meer handhaving is een must. De milieupolitie gaat vaker surveilleren in de avonduren en in de buitengebieden. Daar worden enkele keren per jaar schoonveegacties gehouden. Het groene karakter van ons stadsdeel willen we graag zo houden", aldus De Ruijter.

"Een andere groene én sociale maatregel is het voorgestelde extra onderhoud aan de schoolwerktuinen en kinderboerderijen".

Fysieke aanpak
Ook een aantal fysieke voorstellen maakt deel uit van de Voorjaarsnota, zoals de aanpak van drie gevaarlijke kruispunten. "Ze moeten van de lijst van zogenaamde blackspots af", stelt De Ruijter.

"De verkeerssituatie moet daarmee veiliger worden op de Slotermeerlaan, Burgemeester Roellstraat en Burgemeester De Vlugtlaan".

Groen
Het deels `groene' karakter van de maatregelen komt ook terug in de realisatie van nieuwe bomen voor de Burgemeester De Vlugtlaan. Dit wordt betaald uit een eerste storting in het nieuwe Stadsdeelgroenfonds, dat voor de realisering van het Beleidsplan Water en Groen wordt ingesteld.

"Ik ben daar erg tevreden over, want De Vlugtlaan is hard aan nieuwe bomen toe. Daarmee krijgen we een fraaiere groene entree voor deze kant van ons stadsdeel", vindt GroenLinkser De Ruijter.

Wat is de Voorjaarsnota?
De Voorjaarsnota is de eerste tussentijdse verantwoording voor de uitvoering van de begroting en de besteding van de door de Raad beschikbaar gestelde financiële middelen en de eventuele knelpunten hierbij.

De Stadsdeelraad van Geuzenveld-Slotermeer beslist op 7 juni over de voorstellen van het Dagelijks Bestuur. Genoemde voorstellen zijn nieuwe prioriteiten, naast het bestaand beleid. De Ruijter: "Daarmee gaan we verder op de ingeslagen weg".