Ingezonden persbericht


Trend Micro neemt InterMute over

Uitbreiding met innovatieve anti-spyware verbetert bescherming privé-gegevens

Utrecht, 10 mei 2005 - Trend Micro, Inc. (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van antispyware-leverancier InterMute. De overname wordt gedaan door Trend Micro in de Verenigde Staten en is nog afhankelijk van de definitieve bepaling van de voorwaarden. De technologie van InterMute versterkt de anti-spyware-oplossingen van Trend Micro voor consumenten en bedrijven.

Spyware is inmiddels een sterk groeiende bedreiging Volgens IDC is 67% van alle computers besmet met enige vorm van spyware. In bepaalde gevallen zijn computers geïnfecteerd met honderden verschillende spyware-programma's (IDC Market Analysis, 'Worldwide Spyware 2004-2008 Forecast and Analysis: Security and System Management Sharing Nightmares', November 2004). Bovendien worden de uitdagingen rondom de aanpak van spyware steeds complexer. Klanten hebben behoefte aan een effectieve oplossing voor het verwijderen van spyware van systemen. Daarnaast willen ze de vrijheid om zelf te besluiten over het verwijderen van 'grayware', bijvoorbeeld vormen van adware. InterMute beschikt over de expertise en technologie om Trend Micro te ondersteunen bij het streven om klanten op al deze gebieden te helpen.

"Trend Micro blijft zich richten op de bescherming van klanten tegen onvoorspelbare en schadelijke bedreiging met geavanceerde oplossingen", zegt Eva Chen, CEO en mede-oprichter van Trend Micro. "Spyware blijft zich ontwikkelen en is zeer schadelijk. Maar niet alle vormen van spyware kunnen behandeld worden als wormen en virussen. Klanten willen effectieve oplossingen om spyware te verwijderen, maar willen ook de flexibiliteit om dit zelf te beheren. De overname van InterMute versterkt ons vermogen om onze anti-spyware-strategie concreet in te vullen. Hun technologie en producten zijn volledig complementair aan onze oplossingen. We verwachten snel gecombineerde oplossingen op de markt te brengen."

"De security-markt is sterk veranderd sinds 1999 en de schadelijke effecten van spyware zijn sterk toegenomen", aldus Ede English, CEO van InterMute. "Deze overeenkomst met Trend Micro is een zeer belangrijke ontwikkeling. Door de complexiteit van spyware en de grote behoefte aan een complete, geïntegreerde benadering van dit probleem, is het verstandig om de krachten te bundelen. Op die manier kunnen we onze klanten zeer geavanceerde en complete oplossingen bieden."

Trend Micro heeft de intentie om de stand-alone-producten van InterMute als Trend Micro-producten op de markt te brengen. Daarnaast zullen de anti-spyware-mogelijkheden van InterMute geïntegreerd worden in de Trend Micro-oplossingen voor consumenten, MKB en grote ondernemingen.

# # #

Meer informatie over de geplande overname is vandaag beschikbaar in een telefonische conferentie op 10 mei 2005 om 17.30 uur lokale tijd. Registratie is mogelijk via www.trendmicro.com/intermute/telecon

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.