Gemeente Heerlen

Statistische Bevolkingsmonitor Heerlen 2005

De Statistische Bevolkingsmonitor Heerlen 2005 is verschenen. Deze monitor geeft inzicht in de ontwikkelingen in de stand en de loop van de bevolking in het afgelopen jaar en in de ontwikkelingen vanuit een wat verder verleden.

De monitor geeft informatie over de samenstelling van de bevolking op de peildatum 1 januari. Daarbij wordt aandacht besteed aan kenmerken als leeftijd, geslacht, nationaliteit, etniciteit, gezinsverhouding, burgerlijke staat en aantal bewoners per adres. Dit is informatie over de zogenaamde stand van de bevolking. Verder wordt ingegaan op de loop van de bevolking. Hierbij gaat het om mutaties die in de loop van een jaar plaatsvinden. Het betreft geboorten, overlijdens, vestigingen en vertrekken. Verder is er ook aandacht voor de binnengemeentelijke verhuizingen.

De recente cijfers uit deze rapportage zijn digitaal beschikbaar via de Parkstadmonitor op internet (www.parkstadmonitor.nl) onder het thema bevolking. Hier zijn ook de gegevens van de andere Parkstadgemeenten te bekijken. De Bevolkingsmonitor Heerlen 2005 ligt ook ter inzage in het Gemeentelijk Informatiecentrum. Hier kunt u op werkdagen terecht van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdagavond ook tussen 17.00 en 20.00 uur.

HEERLEN, 10 mei 2005
Concernstaf Communicatie
Francine Pelzers
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------

---- --