2e persbericht van dinsdag 10 mei 2005

Eindhoven 10-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerijen aangetroffen

In een schuur van een woning aan de Abrikozenstraat is dinsdagochtend een hennepkwekerij met 156 planten aangetroffen. De apparatuur en de planten worden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 26-jarige bewoonster van het pand is voor verder onderzoek aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook in een woning aan het Kleine Beerpad werd dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij met 160 planten bevond zich op zolder. De planten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. De 31-jarige bewoner van het pand meldde zich rond 10.30 uur op het politiebureau aan de Koning Arthurlaan. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachten van diefstal uit bedrijfsbus aangehouden

Na een melding van het wegnemen van gereedschap uit een niet afgesloten bedrijfsbus aan de Prins Bernhardlaan stelde de politie dinsdagochtend een onderzoek in de omgeving in. Na een achtervolging konden in een achtertuin van een woning aan de Prinses Beatrixlaan twee verdachte Eindhovenaren van 23 en 16 jaar aangehouden worden. De politie zag de verdachten in een gestolen auto over de Prinses Beatrixlaan rijden. De verdachten reageerden niet op een stopteken, waarop de politie de achtervolging instelde. Uiteindelijk stopte de auto op de Lumeystraat. De verdachten stapten uit en namen de benen. Twee burgers hielpen bij de aanhoudingen. Zij achtervolgden de mannen en wezen de agenten de richting waarin ze waren gevlucht. De politie zou graag in contact komen met deze burgers. Zij kunnen zich melden bij de politie in Best via 0900-8844. De verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Oirschot: Snelheidscontrole

Op de Bestseweg zijn dinsdag tussen 8.40 en 11.00 uur 1.102 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 92 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/u.