Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave dinsdag 10 mei

* POLITIE HOUDT VERDACHTE OVERVAL JUWELIER AAN

ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Centrum hield dinsdagmorgen omstreeks half twaalf een negentienjarige man uit Delft aan wegens een overval op een juwelier in de Karel Doormanstraat. De verdachte had kort daarvoor samen met een nog onbekende man een etalageruit van de juwelier ingetikt, waarna het tweetal sieraden wegnam. Toen personeelsleden wilden ingrijpen, werd door de overvallers gedreigd met een vuurwapen. Met een hoeveelheid sieraden vluchtten de twee daders vervolgens. Politiemensen stelden een onderzoek in en grepen de 19-jarige verdachte even later in de omgeving in zijn kraag. Tijdens zijn fouillering werd in de broeksband van de man het vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. Naar de tweede verdachte van de overval is een nader onderzoek ingesteld.
* POLITIEMEDEWERKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Personeel van het Bureau Interne Zaken (BIZ) van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft maandag, op last van het Openbaar Ministerie, een 46-jarige medewerker van het korps aangehouden. De 46-jarige man uit Rotterdam wordt verdacht van een interne diefstal.

Ochtenduitgave dinsdag 10 mei

* MONUMENTALE BOERDERIJ VOLLEDIG AFGEBRAND; DIEREN OM HET LEVEN

GEKOMEN
BARENDRECHT - Een monumentale boerderij en nabijgelegen schuren aan de Middeldijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag volledig verwoest door een brand. Hierbij zijn paarden en een aantal schapen om het leven gekomen. Rond half één zagen surveillerende politiemensen een metershoge vlammenzee waarna meteen de brandweer en andere hulpdiensten werden gealarmeerd. De bewoners hadden de brand van het dak van hun woning nog niet opgemerkt en zijn meteen door de agenten in veiligheid gebracht. Korte tijd later werd een COPI (Commando Plaats Incident) ingericht waarbij de DCMR, GHOR, brandweer en politie intensief samenwerkten. Ondanks de inspanningen van de diverse hulpdiensten kon niet worden voorkomen dat 14 paarden en een paar schapen in een nabijgelegen schuur om het leven kwamen. Eén paard kon gered worden. Uit metingen van de DCMR is gebleken dat er bij de brand asbest is vrijgekomen. De concentratie hiervan is echter zo laag dat dit niet schadelijk is voor de volksgezondheid. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.


* WEER VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR ONGEREGELDHEDEN

FEYENOORD-AJAX
ROTTERDAM - Door identificatie van camerabeelden heeft het rechercheteam van district Feyenoord-Ridderster dat zich bezig houdt met de opsporing van mensen die zich hebben misdragen tijdens de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax, in de afgelopen dagen wederom vier verdachten aangehouden. Het betreft vier Rotterdammers in de leeftijd van 15, 18, 25 en een 26 jarige Schiedammer. Alle vier de verdachten zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en in verzekering gesteld.

Uitgave maandag 9 mei

* SCHIETPARTIJ, NIEMAND GEWOND
ROTTERDAM - De recherche van het district Waterweg/Schiedam stelt een nader onderzoek in naar een schietpartij die maandagmiddag rond twee uur op metrostation Troelstralaan plaatsvond. De vermoedelijke aanleiding is een onenigheid tussen een aantal personen in de metro richting Spijkenisse. Op het metrostation stapten twee betrokkenen uit en losten een paar schoten in de richting van het metrostel. Niemand raakte hierbij gewond. De politie van het district Schiedam is een uitgebreid onderzoek gestart om de verdachten van de schietpartij te achterhalen.