Gemeente Leeuwarden

Gemeenteraad Gemeenteraad

Glasvezel garandeert beeldkwaliteit raadsvergadering

Bron: Gemeente Leeuwarden (10-05-2005) Lokale Omroep Mercurius krijgt een vaste aansluiting op het glasvezelnet. Daarmee beschikt Mercurius over een supersnelle rechtstreekse verbinding met het stadshuis en is de kwaliteit van televisie-uitzendingen van de gemeenteraad gegarandeerd.

De nieuwe vergaderzaal van de gemeenteraad in het stadhuis beschikt over een ultramodern audio/videosysteem waarmee de vergaderingen rechtstreeks op televisie en internet te volgen zijn. Wegens storingen in het systeem, die onder andere veroorzaakt werden door de ringleiding voor slechthorenden, was het visueel signaal dat aan omroep Mercurius werd geleverd niet optimaal.

De leverancier van het audio/videosysteem is momenteel bezig om de storingsbronnen in de raadszaal te elimineren. Daarnaast wordt binnenkort een nieuwe beeldversterker geplaatst met een kwalitatief nog hoger televisiesignaal.

De CDA-fractie stelde onlangs vragen aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van de slechte beeldkwaliteit van de uitzending van de gemeenteraadsvergadering door omroep Mercurius.