Ingezonden persbericht


Persbericht

s Werelds eerste vrouwelijke Boeing piloot viert haar laatste vlucht met VLM Airlines

Rotterdam 10 mei 2005 VLM Airlines nam vandaag afscheid van een levende luchtvaartlegende. Yvonne Cunha werd in Antwerpen door vrienden en collega's opgewacht na haar laatste vlucht vanuit London City Airport.

Yvonne Cunha zet bij VLM Airlines een punt achter een baanbrekende loopbaan met meerdere primeurs: zij was de eerste vrouw ter wereld die met een Boeing vloog en de eerste vrouwelijke lijnpilote van België! Haar vrienden en collega's stonden erop haar zeer gewaardeerde loopbaan stijlvol af te sluiten en te zorgen voor een onvergetelijke laatste vlucht.

Yvonne was al bezeten van vliegen zelfs voordat de luchtvaartautoriteiten haar 40 jaar geleden een trainingslicentie overhandigden: amper 16 was ze toen ze startte met zweefvliegen. In 1974 werd ze 'eerste officier' bij Trans European Airways (TEA), waarna ze als eerste vrouw een Boeing 707 vloog: een toeristenvlucht naar Rimini (Italië). Drie jaar later promoveerde Yvonne tot captain voor de Boeing 737. In 1985 werd ze een van de eerste vrouwelijke captains voor de Airbus 300. Later volgden meerdere hoge functies bij diverse luchtvaartmaatschappijen. In 2001 stapte ze over naar VLM Airlines als captain, instructeur, examinator en trainingsmanager.

"De luchtvaartsector is de laatste decennia enorm veranderd. Ik ben trots dat ik op de eerste rij heb gezeten. Ik begin nu aan nieuwe uitdagingen, maar de afgelopen 40 jaar zal ik nooit vergeten", aldus Yvonne bij het vertrek voor haar laatste vlucht.

Managing Director Johan Vanneste van VLM Airlines: "Yvonne is erg belangrijk geweest voor onze onderneming. Ik ben geweldig trots dat ik de afgelopen jaren met haar heb kunnen samenwerken. Yvonne geniet binnen de luchtvaartsector wereldwijde bekendheid. Een stijlvolle afscheidsceremonie was hier zeker een must."

Yvonne werd in maart 1945 geboren in Antwerpen en woont momenteel met haar echtgenoot in Schoten. Ze zal van haar pensioen genieten door meer tijd te besteden aan haar kleinkinderen die vandaag met haar meevlogen naar Londen en door rond te reizen, voortaan voor haar plezier.

Beeldmateriaal
Voor beeldmateriaal kunt u na 17:30 uur terecht op http://www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=45

Over VLM Airlines
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Liverpool, Luxemburg, Manchester en Jersey met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg. Vanuit Brussel worden er vluchten aangeboden naar Southampton. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2004 voor de zevende keer op rij winst en heeft 367 personen in dienst. Op de vaste vluchten van VLM Airlines nam het aantal passagiers tussen 2003 en 2004 met 31 % toe tot 554.000.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com