Ingezonden persbericht


SAS TILT BUSINESS INTELLIGENCE NAAR HOGER PLAN

Nieuwe generatie BI biedt self service business intelligence-mogelijkheden, geïntegreerde OLAP-functies en geografische informatie, en integratie met MS Office

Huizen, 10 mei 2005 -- SAS, toonaangevend in business intelligence-oplossingen, introduceert de nieuwe versie van SAS Enterprise BI Server. Deze belangrijke component van het SAS 9 Intelligence Platform biedt het gemak van rapporteren- met-één-muisklik en de integratie van OLAP-functies. De introductie vergroot SAS' voorsprong op de markt, zowel in de breedte als in de diepte.

Met de nieuwe versie van SAS Enterprise BI Server is SAS de eerste en enige leverancier die business intelligence-software combineert met de opslag van gegevens voor OLAP ('online analytische verwerking'). Met deze nieuwe oplossing kan een gebruiker zonder technische kennis rapporten opstellen en analyses maken. Op deze manier tilt SAS analytische business intelligence naar een hoger plan, met eenvoudige en snelle toegang tot waardevolle informatie voor beslissers en gebruikers door de gehele onderneming.

"SAS' eenvoudige gebruikersinterfaces maken business intelligence geschikt voor grote groepen gebruikers. Zo ondersteunt business intelligence iedere beslisser die zich voor een uitdaging gesteld ziet", zegt Martin van Dijk, Solutions Director van SAS Nederland. "Daarnaast sluit ons business intelligence-aanbod aan bij de behoefte van de IT-afdeling om gegevens en toepassingen efficiënt te beheren. Door de mogelijkheid tot zelfstandige inzet, is SAS Enterprise BI Server een directe concurrent van de traditionele BI tools van andere leveranciers"

SAS Enterprise BI Server genereert rapporten op elk gewenst moment, maar kan dat ook op vooraf ingestelde momenten, of bij bereiken van vooraf gedefinieerde doelen. Op die manier ligt het antwoord er voor de vraag is gesteld en houden gebruikers de handen vrij voor het nemen van beslissingen en het bereiken van resultaten.

Integratie
In de nieuwe generatie SAS Enterprise BI Server staat integratie voorop. Integratie van business intelligence-mogelijkheden, van OLAP, van geografische informatie en integratie met MS Office. In combinatie met eenvoudige interfaces zorgt integratie voor een functionele, eenvoudig te gebruiken analyse- en rapportage-omgeving.

Ook integratie van analysefuncties en databeheer binnen de business intelligence- omgeving, heeft verschillende voordelen, zoals de tijdige toegang tot informatie, kostenbeheersing en efficiëntie, zelfbedieningsrapportages, betrouwbare gegevens, overeenstemming met regelgeving en standaardisering. De IT-afdeling profiteert van lagere kosten en minder tijdsbeslag en de mogelijkheid onbeperkte aantallen gebruikers en lezers van rapporten te bedienen.
SAS Nederland / PublieksWerk 1/2

Business Intelligence - motor achter groei
Recent onderzoek van technologisch adviesbureau Accenture toont aan dat 90 procent van de 150 ondervraagde leidinggevenden in Fortune-1000-bedrijven vindt dat groei moet komen vanuit verbeterde analyse- en business intelligence-mogelijkheden. Dat is precies wat SAS biedt.

Referenties
"We onderzochten zes platformen, waaronder Business Objects, Information Builders en Cognos, voordat we voor SAS Enterprise BI Server kozen. Geen ander bood zulke goede analysefuncties en eenvoud van rapportage binnen één geïntegreerd platform", zegt J. Porrazzo, directielid en econometrist van de APEX Management Group.

"Met SAS Enterprise BI Server kunnen we de complexiteit van onze business intelligence- architectuur terugdringen en informatie leveren over alle operationele aspecten van Frankfurt Airport", zegt dr. R. Krieg, verantwoordelijk voor de informatie- en telecommunicatievoorzieningen van Fraport AG.

"We hebben de technologie van alle belangrijke business intelligence-leveranciers onder de loep genomen, waaronder Cognos, en hebben besloten om business intelligence- activiteiten te standaardiseren op SAS", stelt J. Jarauch, verkoopcontroller van het Oostenrijkse Uniqa. "De uitgebreide interfacemogelijkheden maken het mogelijk aan te sluiten bij de individuele taken van medewerkers".

Engelstalige informatie over SAS Enterprise BI Server bieden:
- www.sas.com/technologies/bi/entbiserver/brochure.pdf
- www.sas.com/technologies/bi/bi_supp_intro.pdf

Over SAS
SAS levert innovatieve business intelligence-software in combinatie met branchegerichte dienstverlening, waarmee bedrijven werkelijke enterprise intelligence creëren. SAS- oplossingen worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties (waaronder 90 procent van de Fortune 500-bedrijven) om winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten en om accurate gefundeerde beslissingen te nemen die bedrijven doen groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van datawarehousing met analytische business intelligence-toepassingen, waardoor grote hoeveelheden kale gegevens worden omgezet in waardevolle informatie. Al drie decennia levert SAS zijn wereldwijde klanten 'The Power to Know'. Meer informatie biedt www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de redactie:
SAS Institute B.V.
Hussein Ibrahim
t: (035) 699 69 47
e: hussein.ibrahim@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Piet van Reeuwijk
t: (020) 486 21 39
e: piet@publiekswerk.nl
SAS Nederland / PublieksWerk 2/2


---- --