Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/05/05)

OOSTERHOUT NB, 10 mei 2005

Aangehouden winkeldievegge blijkt diverse winkels bezocht te hebben

WAALWIJK: Een beveiligingsmedewerker hield maandag 9 mei omstreeks 15.30 uur in een schoenenwinkel in winkelcentrum De Els een 35-jarige vrouw uit Waalwijk aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd drie paar schoenen weg te nemen, maar werd betrapt toen de alarmpoortjes van de winkel afgingen. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Na onderzoek bleek dat de vrouw nog meer spullen bij zich had die van diefstal afkomstig waren. Zo bleek ze een kaart weg te hebben genomen uit een cadeauwinkel, had ze een bh gestolen bij een textielwinkel en was ze in het bezit van levensmiddelen, afkomstig uit een supermarkt en uit een delicatessenzaak. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Ze bekende de winkeldiefstallen te hebben gepleegd. De vrouw is omstreeks 18.30 uur met een AU-dagvaarding heengezonden. Ze zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie houdt verdachte van diefstal feestversiering aan

WIJK EN AALBURG: De politie hield dinsdag 10 mei een 19-jarige man uit Wijk en Aalburg aan op verdenking van diefstal van feestversiering. Bewoners van De Vlijt deden donderdag 5 mei bij de politie aangifte van diefstal van diverse feestfiguurtjes die zij in de straat hadden hangen. Een getuige had gezien hoe twee mannen en een vrouw op woensdag 4 mei kort voor middernacht de figuurtjes wegnamen. De getuige wist het kenteken van de auto waarin de verdachten reden te noteren. De politie stelde daarop een onderzoek in, wat leidde tot de aanhouding van de verdachte. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: Maandag 9 mei omstreeks 18.45 uur meldde zich een 26-jarige vrouw uit Oosterhout bij de politie. De vrouw verklaarde even daarvoor mishandeld te zijn door haar 44-jarige echtgenoot. De vrouw deed aangifte van zware mishandeling tegen de man. De politie heeft de man omstreeks 21.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man doet aangifte van diefstal schapen

WAALWIJK: Een 54-jarige man uit Wijk en Aalburg heeft dinsdag 10 mei aangifte gedaan van diefstal van zijn schapen. De 11 schapen stonden in een wei aan de Zomerdijk. De man kwam er zondag 8 mei achter dat zijn schapen weg zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Boot, trailer en buitenboordmotor weggenomen

WERKENDAM: Een 24-jarige man uit Werkendam heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn speedboot, trailer en buitenboordmotor. De goederen lagen in de Beatrixhaven. De man kwam er maandag 9 mei omstreeks 13.00 uur achter dat de spullen waren verdwenen.

Politie houdt verkeerscontroles

RIJEN / DONGEN: De politie hield maandag 9 mei op diverse plaatsen in Rijen en Dongen verkeerscontroles. Daarbij controleerde de politie ongeveer 25 autos. Er werden diverse bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor rijden met mistlicht, rijden met verkeerde kentekenplaten (auto plus aanhanger) en het ontbreken van een losbreekreminrichting (auto plus aanhanger). Bovendien kreeg een weggebruiker een bekeuring voor rijden door rood licht en kreeg een automobilist een bekeuring voor parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder geldige gehandicaptenparkeerkaart.

Politie houdt snelheidscontroles

WAALWIJK: De politie hield maandag 9 mei snelheidscontroles op de Eerste Zeine, in de Burgemeester Verwielstraat en op de Kloosterweg (maximumsnelheid 50 km/uur).
Op de Eerste Zeine controleerde de politie tussen 09.45 uur en 12.15 uur 446 automobilisten, van wie er 9 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur.
In de Burgemeester Verwielstraat reden tussen 13.00 uur en 14.30 uur 58 van de 640 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.
Op de Kloosterweg, waar de politie tussen 15.00 uur en 17.00 uur controleerde, reden 25 van de 225 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 95 km/uur.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Maandag 9 mei omstreeks 04.00 uur bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Bredaseweg. De politie was zeer snel ter plaatse, waardoor de inbrekers vermoedelijk zijn gevlucht. Uit het pand werd niks weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen