INLIA


Actie 'Een Royaal Gebaar' gaat door! 10/05/2005

Ook INLIA steunt het initiatief 'Een Royaal Gebaar' dat ter gelegenheid van het regeringsjubileum van HM Koningin Beatrix pleit voor een verblijfsvergunning voor langdurig verblijvende asielzoekers.

Het standpunt van INLIA is steeds geweest: een 'generaal pardon' voor alle asielzoekers die vóór de invoering van de Nieuwe Vreemdelingenwet (1 april 2001) asiel hebben aangevraagd. De Nederlandse overheid heeft, door mensen zo lang in onzekerheid te laten over een beslissing in hun procedure en/of afgewezen asielzoekers op straat aan hun lot over te laten, het morele recht verspeeld deze mensen nu nog een verblijfsvergunning te weigeren.

Op dit moment is de brief met alle ondertekenaars nog niet officieel aan de Koningin aangeboden, hoewel minister-president Balkenende zich al publiekelijk negatief over het verzoek heeft uitgelaten.

Initiatiefneemster Marion Bloem bereidt nu als tweede stap een boek voor, dat ze op 20 juni aan de Koningin en aan ministers en Kamerleden wil aanbieden.

Wij roepen alle leden van (Charter)kerken dan ook op deze oproep aan de Koningin, en via haar vooral ook aan de verantwoordelijke bewindslieden en politici, middels een handtekening op www.eenroyaalgebaar.nl te onderschrijven. Reeds meer dan 180.000 mensen deden dat inmiddels.

Meer informatie over het boek en hoe u het kunt bestellen is te vinden op de site van de uitgever, www.picturespublishers.nl.

Over de gevolgen van het uitzetbeleid van minister Verdonk heeft de VON informatie verzameld op de site www.hetgevolg.nl.