Provincie Drenthe

GS-berichten

Assen, 10 mei 2005
Persberichtnummer 05-071

Deelname aan grondwatermodel Noord-Nederland
De provincie Drenthe ontwikkelt samen met de provincies Groningen, Friesland en Overijssel, waterschappen, waterleidingbedrijven en enkele gemeenten een grondwatermodel voor Noord-Nederland. Met dit model kunnen effecten van het nieuwe waterbeleid worden berekend. Voor de provincie Drenthe bedragen de kosten 65.000.-. Gedeputeerde staten zijn akkoord gegaan met de samenwerkingsovereenkomst.

GS keuren bestemmingsplan Assen Noord grotendeels goed Het college van GS heeft het bestemmingsplan Assen Noord voor het grootste deel goedgekeurd. Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling van de woonwijken Peelo, Pittelo, De Lariks en Noorderpark en regelt met name de bestaande functies van deze woonwijken. Het plan vervangt een aantal verouderde bestemmingsplannen. Naast het vastleggen van de bestaande functies maakt het bestemmingsplan via planwijziging een aantal ontwikkelingen mogelijk. Het gaat hierbij vooral om nieuwe woningbouwlocaties. Het college heeft voor twee ontwikkelingslocaties (hoek Thorbeckelaan/ Groen van Prinstererlaan en hoek Troelstralaan/ Groen van Prinstererlaan) geen toestemming gegeven, omdat het geluidsniveau daar hoger ligt dan is toegestaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl