Gemeente Enschede

Uniek wonen in Hertogdreef en Vorstenhof

dinsdag 10-05-2005

De verkoop van de eerste 39 kavels in Het Brunink is gestart. Het Brunink is dé locatie om te wonen op een grote kavel, in een royale groene omgeving. De kavels worden aangeboden in de deelgebieden Vorstenhof en Hertogdreef.

Het Brunink is een onderscheidende woonlocatie ten zuiden van Enschede waarbij grote kavels worden aangeboden in kleine woonvelden met elke een eigen, landelijk karakter. De aanwezige landschapselementen bepalen de ruimtelijke inrichting van een buurtschap. Een brede stadsrandzone vormt een groene buffer tussen de bestaande stad en de nieuwe woonvelden van Het Brunink.

Met de aanleg van de openbare ruimte is al begonnen, terwijl de verkoop van de kavels pas onlangs is gestart. Normaal vindt de aanleg van de openbare ruimte plaats op het moment dat de eerste bewoners er zijn. Er is gekozen om de openbare ruimte al aan te leggen zodat potentiële kavelkopers een goed beeld hebben van de ligging en omgeving van de kavels. Bovendien wordt het woongebied hiermee aantrekkelijker. Vanaf juli 2005 zijn de contouren met al het groen van Het Brunink zichtbaar.

Vorstenhof

In Vorstenhof worden achttien kavels aangeboden. Kenmerkend voor Vorstenhof is de brink met zes monumentale eiken. De bouwkavels in Vorstenhof variëren in grootte van 600 m2 tot 1500 m2 en zijn gemiddeld ongeveer 1000 m2 groot en minimaal 18 meter breed.

Hertogdreef

Een deel van de kavels van de Hertogdreef grenst aan de stadsrandzone. Deze kavels hebben een unieke ligging in het groen, met uitzicht op de beekzone. Enkele kavels liggen langs een laan.

De verkoop van de kavels gebeurt aan de hand van een kavelij. Dit betekent dat alleen de minimale en maximale breedte van de toekomstige kavels bekend is. Bij de aanvraag voor een reservering kan de gewenste strook, kavelbreedte en / of het aantal vierkante meters worden aangegeven.

Meer informatie over de kavels en het project Het Brunink is te vinden op de website: www.royaalwonen.com. Ook is informatie op te vragen bij Bureau Kaveluitgifte (mailadres: kaveluitgifte@enschede.nl)


---