Ingezonden persbericht

Avop ontwerpt leergang speciaal voor 50 + topmanagers

AMSTERDAM, 20050504 -- Nogal wat (top)managers hebben in de tweede helft van hun loopbaan behoefte aan verbreding en verdieping in het werk. In deze levensfase verschuift de persoonlijke meerwaarde van zakelijk inhoudelijk naar inspirerend intuïtief. Meer de mens staat centraal dan de zaak. Het kunnen uitdelen van verworven kennis en ervaring aan anderen wordt belangrijk, maar ook het perspectief van de eindigheid van het werkzame leven en de betekenis daarvan voor keuzes in werk- en privéleven.


In de leergang 'Wat is wijsheid' komen beide thema's aan bod; de deelnemers wordt een programma aangeboden dat zowel gericht is op persoonlijke verdieping als op het aanleren van coachende vaardigheden als een manier om te kunnen 'uitdelen' aan anderen. Gastsprekers maken deel uit van het programma dat door twee ervaren docenten wordt verzorgd, en ook de locatie waar de leergang plaatsvindt (een landgoed in de buurt van Deventer) draagt bij aan het afstand kunnen nemen en nieuwe inzichten kunnen opdoen. Daarbij zijn het even onder ons zijn, elkaar de spiegel voorhouden, tijd voor beschouwing en bezinning en tijd voor het eventueel maken van nieuwe keuzes, belangrijke elementen voor mensen die veelal gewend zijn alleen grote verantwoordelijkheid te dragen.

'Wat is wijsheid', leergang voor topcoaching, bestaat uit vijf modules van elk twee dagen en is ontwikkeld en wordt aangeboden door de Adviesgroep Voor OrganisatiePsychologie in Amsterdam.