Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum :2 mei 2005
Betreft : Persbericht

Apollo Résidence ontworpen door Cees Dam

Eerste paal voor hoogste woontoren van Utrecht

Wethouder Spekman slaat op 10 mei de eerste paal voor Apollo Résidence, de hoogste woontoren binnen de gemeentegrenzen van Utrecht. Hiermee start de bouw van een bijzonder appartementengebouw dat is ontworpen door de bekende architect Cees Dam.

Apollo Résidence wordt een luxe appartementengebouw met een bijzondere architectuur aan de rand van de stad met uitzicht op de natuur van Amelisweerd. Het behoort tot de ontwikkelingen rond Stadion Galgenwaard. De ontwikkelaar van dit bijzondere project is Memid Galgenwaard b.v., een samenwerking van Memid Investments b.v. en Bouwfonds Property Finance. Het wordt gebouwd door Bouwbedrijf Midreth B.V. Apollo Résidence telt 79 appartementen met een oppervlakte van 125 m2 tot 245 m2 verdeeld over 17 woonlagen. De bovenste woonlagen bestaan uit ruime penthouses. De toekomstige bewoners van Apollo Résidence hebben een fenomenaal uitzicht op de natuur van Amelisweerd en hebben alle voorzieningen van de binnenstad binnen handbereik.

Toekomstige bewoners kunnen in deze bouwfase hun eigen appartement grotendeels zelf indelen. De afwerking van de appartementen is van hoog niveau. Onder het gebouw komt een parkeergarage met twee lagen van waaruit bewoners rechtstreeks naar hun appartement kunnen met de lift. De onderste verdiepingen van het gebouw zijn bestemd voor diverse soorten dienstverlening. Alle appartement worden voorzien van een elektronisch IRS systeem dat voorziet in beveiliging en video-intercom. Met het systeem hebben bewoners ook een boodschappenservice en andere dienstverlening in huis.

Met het slaan van de eerste paal op 10 mei bereikt de ontwikkeling van het gebied rond Galgenwaard een nieuwe mijlpaal. Zo ontstaat een gebied waar sport, natuur, wonen en werken een plek krijgen.

Noot voor de redactie,