FloraHolland


Weekbericht vestiging Rijnsburg: week 18

RIJNSBURG (10 mei 2005) - Dat de verkoop voor Moederdag voor de handel goed is geweest, blijkt uit de hogere middenprijs van 0,03 ten opzichte van week 19 vorig jaar. De verkoop voor de handel viel toen een week later dan dit jaar. De middenprijs op vestiging Rijnsburg in week 18 kwam uit op 0,226. Vorig jaar was de middenprijs 0,195.

De verkoop in de winkels is behoorlijk spannend geweest door het natte en koude weer afgelopen weekend in flinke delen van West-Europa. Vanuit de handel komen berichten dat bloemenwinkels in winkelcentra goed hebben verkocht en winkels die relatief afgelegen liggen, minder hebben verkocht. Al met al lijkt de verkoop goed te zijn geweest want de maandag in week 19 start goed met een middenprijs van rond 0,22.

Gelijk aan de moederdagweek van vorig jaar blijkt dat ook dit jaar typische boeketbloemen zeer gewild waren. Te denken valt dan aan zomerbloemen, rozen en gerbera. Bij bijna gelijke aantallen lag de middenprijs van gerbera 0,04 hoger dan vorig jaar. Van de zonnebloemen zijn er deze moederdagweek -met 280.000 stuks- bijna 80.000 stuks minder aangevoerd dan vorig jaar. De middenprijs lag mede hierdoor met 0,42 maar liefst 0,15 hoger dan vorig jaar.

Cumulatief heeft vestiging Rijnsburg een omzetgroei van 12,4 procent en een stuksgroei van 8 procent. Hierbij dient wel voor een deel rekening te worden gehouden met meer veildagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


---