REDERIJ LOVERS

Rederij Lovers Utrecht verkrijgt eindelijk vergunning

Persbericht 10 mei 2005

Rederij Lovers Utrecht verkrijgt eindelijk vergunning

Utrecht - Na jarenlange inzet beschikt Rederij Lovers Utrecht eindelijk over de vergunning om een kassahuisje te kunnen plaatsen op de Viebrug in Utrecht, de belangrijkste looproute in de toeristische stad Utrecht.
Het is nu mogelijk om vanaf 5 mei 2005, op reguliere dagbasis, stadsrondvaarten door de 'Verborgen Stad' aan te kunnen bieden. Hiertoe worden zgn. milieuvriendelijke fluisterboten ingezet.

'Wij opereren alweer 16 jaar in Utrecht. Ondanks het feit dat wij een rederij zijn, hebben wij nooit individuele rondvaarten kunnen aanbieden. Waarom? Omdat wij niet beschikten over een verkooppunt en afvaartlocatie in het drukke deel van de stad Utrecht. En daar is een rondvaartrederij direct afhankelijk van. Amsterdam heeft de naam over unieke vaarwegen te beschikken, maar vlak Utrecht zeker niet uit. Weinig mensen weten van de Middeleeuwse werven en kelders, die, vanaf het water gezien, een uniek beeld geven van die tijd. Ik zou zelfs willen stellen als Amsterdammer dat Utrecht kan wedijveren in dezen. En daar ligt onze uitdaging als aanbieder in Utrecht', aldus directeur Gaby Lovers.

Lovers wil, net als in Amsterdam, ook het internationale segment aanboren. 'Zogauw toeristen, die van oudsher Amsterdam willen aandoen, weet hebben van het unieke karakter van 'Utrecht; Stad aan het water', dan zal dat, qua stadsbezoekers, een aanmerkelijke vlucht kunnen nemen. Daarmee zou een belangrijke wens van Het Utrechts Buro voor Toerisme worden vervuld, nl. het stimuleren van het internationaal toerisme'.

Met ingang van 5 mei is de kassa op de Viebrug geopend.


---