Gemeente Beverwijk


10-05-2005

Beverwijk is op zoek naar nieuw representatiegeschenk

De gemeente Beverwijk is op zoek naar een nieuw representatiegeschenk. Daarom roept zij Beverwijkse kunstenaars op vóór 30 juni 2005 een voorstel in te dienen voor een representatiegeschenk dat de ziel van Beverwijk weerspiegelt. Professionele, geregistreerde kunstenaars krijgen deze week een brief waarin ze opgeroepen worden mee te doen aan de ontwerpwedstrijd. Amateurs worden via de gemeentepagina opgeroepen een ontwerp in te dienen.

Wat is representatie?
Tijdens veel bijeenkomsten, bedrijfsopeningen, symposia en opleveringen is de burgemeester of een wethouder namens de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders aanwezig. Zij doen dat als vertegenwoordiger van de gemeente Beverwijk. Het belang van representatie ligt in het directe contact tussen bestuurder en het publiek. Voorbeelden van gelegenheden waarbij het geschenk weggegeven kan worden zijn een bedrijfsopening of heropening, het afscheid van een bestuurslid van een maatschappelijke instelling of het bijwonen van een jubileum of bijzondere bijeenkomst voor een inwoner.

Waaraan moet het representatiegeschenk voldoen?

- Sprankelen van originaliteit;

- Geschikt voor mannen en vrouwen;

- Relatie met Beverwijk hebben;

- Handzaam zijn van formaat en gewicht;

- (Re-)produceerbaar in een oplage van 50;

- Productiekosten inclusief honorarium kunstenaar, BTW en alle verdere kosten maximaal 150 euro per stuk bij een oplage van 50 stuks
- Oplevering eerste 25 stuks herfst 2005, tweede 25 stuks begin 2006.

Indienen plan
We vragen Beverwijkse kunstenaars een plan of ontwerp in te dienen voor een representatiegeschenk dat de ziel van Beverwijk weerspiegelt. Het plan mag beschreven, een digitale fotomontage, een heldere schets of een replica zijn. Waar het om gaat is dat het ontwerp duidelijk inzicht geeft in de beeldende kwaliteiten van het object, schilderij of stuk grafiek. Een toelichting over de relatie tussen ontwerp en Beverwijk ligt voor de hand. Ook moet aangegeven worden hoe de productie verloopt en of het ontwerp binnen het budget kan worden gerealiseerd.

Procedure
Voor de beste 20 inzendingen die aan bovenstaande voorwaarden voldoen, wordt een teken-en rekenvergoeding gegeven van 125 euro incl. BTW. Het plan moet uiterlijk 30 juni 2005 binnen zijn bij de gemeente Beverwijk, t.a.v. Esther de Ruiter, Postbus 450, 1940 AL Beverwijk. De Adviescommissie Kunstzinnige Aankleding Beverwijk (AKAB) adviseert het college van burgemeester en wethouders bij de beoordeling van de inzendingen op geschiktheid en maakt een keuze voor productie.