Gemeente Alkemade


Alkemade zoekt leden clientenplatform

Sinds maart 2003 is er in de gemeente Alkemade een cliëntenplatform actief. Het platform bestaat momenteel uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in de gemeente (o.a. FNV, Vluchtelingenwerk, Stichting Ouderen Belangen, WLTO, Gehandicaptenplatform Alkemade).

Het Cliëntenplatform Alkemade is een onafhankelijk adviesorgaan dat de belangen behartigt van iedereen die een uitkering heeft of gebruik maakt van een (gehandicapten) voorziening. Het cliëntenplatform geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders over allerlei zaken die de minima en gehandicapten aangaan zoals: uitvoering bijzondere bijstand, collectieve ziektekostenverzekering, fraudebeleid, sociale activering, uitstroomprojecten, de Wet voorzieningen gehandicapten. Op deze manier probeert het Cliëntenplatform Alkemade invloed uit te oefenen op de gemeentelijke besluitvorming en uitvoering!

Nieuwe leden gezocht
Het Cliëntenplatform Alkemade zoekt maximaal zeven nieuwe leden (cliënten) binnen de doelgroep van de sectie Maatschappelijke Voorzieningen die het een uitdaging vinden om advies te geven over allerlei zaken die sociale minima en gehandicapten aangaan. Heeft u interesse dan kunt u zich voor 18 mei 2005 aanmelden. Reactieformulieren zijn aan alle cliënten van de sectie Maatschappelijke Voorzieningen toegestuurd. Mocht u geen formulier hebben ontvangen, bij de ingang van het gemeentehuis en op het folderrek bij het Zorgloket liggen extra exemplaren.