Gemeente Drimmelen


plakken en kladden kan niet in Drimmelen

Het plakken en kladden neemt weer hand over hand toe. Sara's, Abrahammen, huwelijken, vermissingen van dieren e.d. worden massaal op lantaarnpalen, bomen, verkeerslichten en ander straatmeubilair geplakt. Het moet duidelijk zijn dat dit gewoonweg geen gezicht is en schade toebrengt aan het gezicht van onze woonkernen. Ook de verkeersveiligheid gaat er niet op vooruit.

strafbaar
Onze Algemene Plaatselijke Verordening stelt het plakken en kladden strafbaar. "Het is verboden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende op de weg of op dat gedeelte van een onroerende zaak dat vanaf de weg zichtbaar is een aanplakbiljet of ander geschrift, afbeelding of aanduiding aan te plakken of op andere wijze aan te brengen", zegt het betreffende artikel. Een proces-verbaal kost minimaal 60 euro. Bovendien wordt schade verhaald.

alternatief
Een alternatief is een advertentie in de weekbladen die in onze gemeente verschijnen, te weten: "Rondom de Toren" en "'t Carillon". Meer dan 10000 adressen lezen het. Via "BN/deStem" hebt u een nog groter bereik.