Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 10 mei 2005

Op dinsdag 10 mei 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Hoofdelijke aansprakelijkheid leden Programmaraad BCNZ

Het college besloot onder andere om de Programmaraad juridische bijstand en zonodig financiële bijstand te verlenen in het geval dat de raad voor de rechter wordt gedaagd of op basis van een uitgebracht advies in een juridische procedure wordt betrokken. Voorwaarde is wel dat de voorgeschreven procedures volledig en correct zijn uitgevoerd en dat de Programmaraad niet zelf de gerechtelijke procedure start.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Vergroten supermarkt

Het college besloot om supermarkt Van Driel vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Middelwatering om de winkel te vergroten.

Klanttevredenheidsonderzoek Sociale Zaken

Het college nam kennis van het rapport van het onderzoeks- en adviesbureau van de VNG. De klanten van Sociale Zaken waarderen de dienstverlening met een redelijk hoog cijfer. In overleg met de directie en de portefeuillehouder worden binnenkort maatregelen genomen om de telefonische bereikbaarheid nog meer te verbeteren.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Dienstverlening, ter kennisgeving cliëntenraad.]

Benoeming stembureauleden

Het college benoemde alle voorgestelde leden die zitting nemen op een stembureau voor het te houden referendum over het verdrag tot vrijstelling van een Grondwet voor Europa op woensdag 1 juni.

Verslag over de uitvoering Wet Werk en Bijstand (WWB) 2004

Het college heeft het verslag over de uitvoering WWB 2004 vastgesteld. In 2004 deden zich geen tekortkomingen voor op het gebied van rechtmatigheid.

Toetsing crematietarieven Begraafplaats Schollevaar

In de vergadering van 21 april discussieerden de leden van de commissie Middelen en Buitenruimte over het voorstel om de toetsing van de tarieven door de gemeente vanaf 2006 achterwege te laten. De commissie was hierover verdeeld en wil in het 2^e halfjaar nog een keer aan de hand van de tarievenlijst 2006 over dit onderwerp spreken. Dit betekent dat over het desbetreffende verzoek van de Stichting Begraafplaatsen en Crematoria op dit moment nog geen definitieve beslissing kan worden genomen. De tarieven voor 2005 zijn vastgesteld.

Eindrapportage 2004 DCMR Milieudienst Rijnmond

Het college nam kennis van de eindrapportage 2004 van de DCMR. Dit werkplan is conform de prognose en het begrote budget uitgevoerd.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.