Océ
Nederlandse introductie van de Océ VarioPrint 3110 op Grafivak

Nieuwe printer op basis van bewezen concept completeert familie productieprinters

's-Hertogenbosch, 10 mei 2005 - Tijdens de Grafivak in Amsterdam, introduceert Océ de Océ VarioPrint 3110. Deze 105 ppm printer is gericht op productie-omgevingen met maandelijkse volumes van 250.000 tot 1.000.000 prints. De Océ VarioPrint 3110 completeert de familie van losblad transactieprinters waartoe ook de Océ VarioPrint 3070 en 3090 behoren.

Uitbreiding van het 'midvolume printen'
Saskia Willems, International Product Manager voor de Océ VarioPrint 3110, stelt vast dat Océ met het nieuwe systeem nog beter dan voorheen tegemoet komt aan de behoefte aan midden en hoogvolume printers in centrale omgevingen en in omgevingen waarin losblad printers voor kleinere oplagen worden toegepast in combinatie met continuous feed printers. Willems: "Onze huidige klanten vragen een compleet printeraanbod dat op elk moment aan volume-eisen kan voldoen. Met de Océ VarioPrint 3110 kunnen zij meegroeien vanuit de Océ VarioPrint 3070/3090 naar gelang hun dagelijkse volume dan wel de piekvolumen dat vereisen. Daarmee stellen onze klanten hun investeringen veilig."

Gebaseerd op bewezen concepten
Océ heeft de Océ VarioPrint 3110 ontwikkeld op basis van kerntechnologieën die zich over een breed front in de markt hebben bewezen. Saskia Willems: "De Océ VarioPrint 3110 combineert controllers die met succes de continuous feed printers aansturen met de veelgeprezen Océ Copy Press technologie. Deze volledig uitgekristalliseerde technologieën garanderen dat ook de nieuwste systemen Océ's reputatie op het gebied van productiviteit, betrouwbaarheid en kwaliteit bevestigen.

Dit wordt steeds belangrijker in sectoren waarin de productie van bedrijfskritische documenten zoals facturen, polissen, enzovoort, deel uitmaken van het primaire bedrijfproces. Denk daarbij aan banken, telecomleveranciers en nutsbedrijven. De Océ VarioPrint 3110 komt in dit opzicht volledig tegemoet aan de nieuwe wensen van onze klanten. Met behulp van de Océ PRISMA software is de Océ VarioPrint 3110 tevens inzetbaar voor de meeste complexe en veeleisende 'Printing on Demand' toepassingen. Tijdens de Grafivak kunt u getuige zijn van de boekblok productie van de Europese grondwet.

Met het oog op productiviteit en betrouwbaarheid Océ heeft de Océ VarioPrint 3110 ontworpen met het oog op lange printruns en meervoudige kleine printjobs op een verscheidenheid aan materialen. Het systeem handhaaft zijn doorvoersnelheid in simplex en duplex. Het voorziet in 'onbemand' printen door:
* front loading en load-while-run papierladen
* onafhankelijke koppeling van invoerladen
* vacuüm, luchtgescheiden papierinvoer

* hoogvolume uitvoervoorzieningen (stacking, stapling)
* naar keuze toe te voegen on line nabewerkingsopties.

Het systeem kan tevens worden gebruikt in combinatie met Océ PRISMA software. Deze workflowsoftware voorziet in besturing van zowel Océ als niet-Océ printsystemen vanuit één operationeel gezichtspunt. De software zorgt voor automatische doorvoer van opdrachten, van document creatie tot en met document finishing, ongeacht de aanwezige printers of systemen, en ongeacht de locatie(s).

Extra front-end besturing
De optionele Océ Power Print Controller zorgt ervoor dat de Océ VarioPrint 3110 veelvoudige printstromen uit verschillende omgevingen simultaan kan verwerken. Saskia Willems hierover: "De combinatie van de Océ VarioPrint 3110 en de Océ Power Print Controller maakt dat onze klanten transactiedocumenten kunnen laten printen vanuit Unix servers, mainframes, SAP®-omgevingen of een combinatie van bronnen. De controller herkent de binnenkomende data en bereidt het printen van variabele data en de handling van diverse elektronische formulieren voor."

Investeren voor vandaag... en de toekomst
Océ VarioPrint 3070/3090/3110 printsystemen kunnen door bedrijven worden aangepast aan nieuwe eisen. Printsnelheid, mediacapaciteit en toepassingen kunnen aangepast en uitgebreid worden. Ook kunnen gebruikers finishing eenheden toevoegen voor online boekmaken, binden, invoegen, enzovoort, eenvoudigweg door de betreffende apparatuur aan te sluiten op de standaard interfaces. Willems: "Océ staat bekend om de aanpassingsmogelijkheden van zijn systemen. De Océ VarioPrint lijn vormt daarop geen uitzondering. Wij zijn ervan overtuigd dat dit voor onze klanten de beste manier is om hun investering nu en in de toekomst t beschermen."

Beschikbaarheid
De Océ VarioPrint 3110 wordt gedemonstreerd tijdens de Grafivak 2005. Grafivak 2005 wordt gehouden in Amsterdam van 10 tot en met 13 mei 2005. Océ brengt de printer wereldwijd uit in mei 2005.

Onderdeel van de Océ VarioPrint lijn
De Océ VarioPrint 3110 maakt deel uit van de Océ VarioPrint® productlijn, waartoe ook de Océ VarioPrint 3070/3090 systemen behoren. Océ heeft de Océ VarioPrint lijn ontworpen voor het effectiever produceren van documenten in de huidige, voortdurend veranderende bedrijfswereld, met zijn overal aanwezige netwerken en gecombineerde gegevensbronnen zoals mainframes, minicomputers, client/server-platforms, enzovoort. De robuuste Océ VarioPrint systemen helpen mensen informatie te sturen naar en af te halen van de informatiesnelweg, enerzijds door gegevens van een scala aan bronnen te accepteren (variabele invoer) en anderzijds door deze informatie op papier te zetten of naar bestanden te scannen (variabele uitvoer).

Océ-Nederland B.V.