Ingezonden persbericht


Persbericht

BBC ONE en TWO in mei:

'' De Yorkshire Ripper vermoordde mijn moeder...Ò’

27 april 2005

One Life: The Ripper Murdered My Mum

Dinsdag 10 mei, 23.35 ­ 00.15 uur op BBC ONE

Toen hun moeder Wilma het eerste slachtoffer werd van de Yorkshire Ripper, bleven broer en zus Richard en Sonia McCann moederloos achter. Deze boeiende en emotionele film volgt hen, als ze proberen meer te weten te komen over hun moeders dood. Ze trachten kinderen te vinden van andere moeders die werden vermoord tijdens Peter Sutcliffe's schrikbewind.

Sonia ontmoet voor de eerste keer de vrouw met wie haar moeder ergens iets ging drinken in de nacht van haar dood. Ze hoopt via haar meer over haar moeder te weten te komen.

Richard praat met twee voormalige gevangenenbezoekers. Zij werkten samen met de politie en probeerden Sutcliffe uit te horen. Dit in een poging om uit te vinden of hij ooit spijt had van zijn misdaden - misdaden waardoor 23 kinderen zonder moeder achterbleven.

De taak om andere kinderen op te sporen van wie de moeders vermoord werden door Sutcliffe, is erg emotioneel voor broer en zus. De opsporing is bovendien moeilijk, omdat de betreffende kinderen mogelijk geadopteerd zijn en niets weten over hun verleden. Of omdat zij het als een schande voelen ervoor uit te komen ­ hun moeders waren immers in veel gevallen prostituees.

Later... With Jools Holland

Vrijdag 13 mei, 00.35 ­ 01.35 uur op BBC TWO

Later... is terug met Jools Holland en presenteert muziek van de Foo Fighters, Arcade Fire en Black Eyes Peas.

De Foo Fighters keren terug naar de studio met nummers uit hun dubbelalbum 'In Your Honor', dat volgende maand uitkomt. Het album van het sextet Arcade Fire uit Montreal ontving een van de meest enthousiaste kritieken tot nu toe in 2005. De leden treden voor het eerst op bij Later... De Black Eye Peas zijn in de studio om hun gloednieuwe album 'Money Business' onder de aandacht te brengen.

Andere artiesten die tijdens deze reeks te zien zullen zijn, zijn onder meer Athlete, Robert Plant, Jamiroquai, the Dears, Doves, Beck, New Order, Kaiser Chiefs, John Legend, Martha Wainwright en Coldplay.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht