Ingezonden persbericht

Studieboeken.nl biedt gemak en transparantie voor studerend Nederland

ROTTERDAM, 20050510 -- Studieboeken.nl is een nieuwe prijsvergelijkingsite die zich volledig richt op studerend en lerend Nederland. Studieboeken.nl maakt online aanschaf van studieboeken gemakkelijk en transparant door het onafhankelijk en gratis vergelijken van studieboeken, prijzen, portokosten en levertijden. Uniek aan de dienst van studieboeken is dat, naast dat er op een enkel boek gezocht kan worden, er een zoekopdracht gegeven kan worden voor een volledig boekenpakket.


Studieboeken.nl verkoopt zelf geen producten, daarvoor wordt de bezoeker doorverwezen naar de boekhandel die het beste bij zijn of haar wensen past. Met een zo compleet mogelijk aanbod van online boekwinkels is Studieboeken.nl de ideale vergelijkingsite voor de student.

Vaste boekenprijs

Studieboeken.nl speelt met haar dienst in op een recente marktontwikkeling. Sinds 1 januari 2005 is in Nederland de vaste boekenprijs komen te vervallen. Dit houdt in dat door de groeiende concurrentie van online boekwinkels de prijzen van Nederlandse studieboeken steeds meer uiteen zullen gaan lopen. Momenteel zijn er al grote besparingen te behalen voor de consument bij de aanschaf van buitenlandse studieboeken. Prijsverschillen van 20 euro per boek zijn hier geen uitzondering.

Studieboeken.nl is een initiatief van Robert Lamot en Jonas Streng, twee oud-studenten die claimen jarenlang teveel te hebben betaald voor hun studieboeken.



Ingezonden persbericht