Ingezonden persbericht

Www.UwPensioenAnalyse.nl levert nu ook een premieindicatie

ZEIST, 20050510 -- www.UwPensioenAnalyse.nl, een online dienstverlening betreffende pensioenanalyses voor het onafhankelijke intermediair, heeft aan haar succesvolle service onlangs een premie-indicatie van verschillende verzekeraars gekoppeld. Deelnemende verzekeraars zijn o.a.: Allianz, Nationale Nederlanden, Amev(Fortis), Delta Lloyd, Klaverblad, Reaal en Generali. Voor ¤ 400,- (incl.BTW) per jaar kan het intermediair onbeperkt analyses inclusief premie-indicatie afnemen. Deze dienstverlening voldoet aan de eisen die de Wet financiële dienstverlening stelt. Informatie kan via de website aangevraagd worden.


UwPensioenAnalyse.nl wil het inzicht in de persoonlijke pensioensituatie van iedere Nederlander vergroten. Uit alle onderzoeken blijkt echter, dat een goed inzicht nog steeds moeilijk te verkrijgen is. Dat is ook niet zo verwonderlijk gezien de vele pensioenvormen, soorten regelingen en individuele situaties. Pensioen is voor iedereen anders. Er zijn momenten in het leven waarop de persoonlijke situatie verandert en dat heeft invloed op het pensioen. Bijvoorbeeld wanneer men trouwt, kinderen krijgt, langdurig met verlof gaat, van baan wisselt of (eerder) stopt met werken.

Het goed inventariseren van de pensioensituatie is bepaald geen eenvoudige zaak. Wij hebben er daarom voor gekozen om samen te werken met het onafhankelijk pensioenintermediair en de onafhankelijke verzekeraars. Expertise blijft namelijk noodzakelijk om alle pensioenrechten en de wensen van de consument goed te kunnen begrijpen.

Vanaf nu is het voor de consument mogelijk om via de eigen tussenpersoon een compleet en onafhankelijk pensioenrapport op maat te laten maken. "UwPensioenAnalyse.nl heeft hiermee een unieke en volwaardige dienstverlening opgezet die volledig voldoet aan de eisen die de Wet financiële dienstverlening stelt", aldus woordvoerders van de overheid, verschillende vooraanstaande verzekeraars en tussenpersonen. Naast de uitgebreide analyse van de pensioensituatie wordt tevens een premie-indicatie gegeven gebaseerd op de persoonlijke situatie van de consument. Deelnemende verzekeraars zijn o.a. Allianz, Delta Lloyd, DBV, Fortis, Generali, Klaverblad, Nationale Nederlanden, Reaal en Winterthur. Met andere verzekeraars zijn wij in een vergevorderd stadium om de premie-indicatie te kunnen uitbreiden. Dit zijn: De Amersfoortse Verzekeringen, Avero Achmea, AXA, Conservatrix, Erasmus, Falcon Leven, Goudse Verzekeringen, Legal & General, Onderlinge 's-Gravenhage en Zwitser Leven.

De consument en de verzekeringsbranche zitten al geruime tijd te wachten op een dergelijke betrouwbare dienstverlening. Niet alleen is UwPensioenAnalyse.nl volledig onafhankelijk als bedrijf, maar stelt zij tevens hoge eisen aan de kwaliteit en de leesbaarheid van het advies. Geen enkele partij buiten het bedrijf heeft invloed op de invulling van tekst en de berekeningswijze van de persoonlijke pensioensituatie. Gezien de ontvangst van de dienstverlening bij alle belanghebbenden, lijkt een nieuw pensioenadviesplatform te ontstaan.

"Het inventariseren en uitwerken van een goed pensioenadvies is een zeer tijdrovende en daarmee dure aangelegenheid. Zeker wanneer men dit goed wil doen. Met UwPensioenAnalyse.nl kunnen wij niet alleen snel maar ook betrouwbaar een goed advies maken. Door de automatische premievergelijking zijn wij snel in staat een goed inzicht te geven in de kosten van het oplossen van een eventueel pensioentekort. Als intermediair kunnen wij daarom meer tijd steken in het begeleiden van de klant en hen helpen bij het maken van keuzes t.a.v. de verschillende productkenmerken", zo geven intermediairs aan.

"Door de komst van de dienstverlening van UwPensioenAnalyse.nl krijgt de consument een eerlijk inzicht in de pensioensituatie. Het intermediair vraagt ons vaak om goed gereedschap om op een zo eenvoudig mogelijke wijze, snel een goed pensioenadvies te kunnen maken. Dit gereedschap is er nu. Onderhoudsvrij, van goede kwaliteit en het voldoet volledig aan de eisen van de Wet financiële dienstverlening. Dit maakt dat het intermediair zich nog beter kan richtten op de persoonlijke situatie van zijn klant", aldus deelnemende verzekeraars.

Het initiatief wordt ook van harte ondersteund door de overheid, brancheverenigingen en consumentenorganisaties. Zij wijzen nadrukkelijk op het belang van goed inzicht en het onderhouden van die inzichtelijkheid van het pensioen. Door alle wijzigingen die er zijn geweest en nog gaan komen is het extra belangrijk dat de consument een betrouwbare partner heeft.

Wilt u als consument of intermediair meer informatie over de dienstverlening, kijk dan even op www.uwpensioenanalyse.nl of bel 030-6373744.



Ingezonden persbericht