Pleon


10-05-2005
Nieuwe WRQ reflection producten verbeteren hosttoegang door uitgebreide mogelijkheden voor beveiliging en beheer

Dankzij nieuwe functionaliteit en grotere flexibiliteit kunnen klanten bedrijfsmiddelen beschermen, aan wettelijke verplichtingen voldoen en hun ICT afstemmen op de bedrijfsbehoeften:

Leiden, 10 mei 2005 - WRQ introduceert wereldwijd nieuwe versies van WRQ Reflection software, een reeks zeer geavanceerde, kwalitatief hoogstaande producten voor hosttoegang. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf de beschikbaarheid aan van WRQ Reflection for Secure IT, een aantal op standaards gebaseerde SSH-tools (Secure Shell) voor serverbeheer op afstand, verzending van gevoelige gegevens en internettoegang tot bedrijfsapplicaties.

WRQ Reflection for Secure IT
De ontwikkeling van F-Secure SSH, een product dat nu Reflection for Secure IT wordt genoemd, is het resultaat van de voortdurende ontwikkeling van WRQ producten voor betere en veiliger toegangsmogelijkheden, en operationele en zakelijke voordelen voor klanten en de markt als geheel. Reflection for Secure IT biedt een nieuwe Windows client, ondersteunt vijf nieuwe UNIX/Linux platforms en heeft belangrijke voorzieningen voor beheer, emulatie en geautomatiseerde migratie. Hierdoor kunnen bedrijven hun productiviteit verhogen en meer halen uit hun bestaande ICT-investeringen.

"Klanten stellen niet alleen steeds hogere eisen aan beveiligingsondersteuning en veilige verbindingen. Ze zetten leveranciers ook voortdurend onder druk om de prijzen te verlagen en eisen een lager Total Cost of Ownership en
productiviteitsverbeteringen", zegt Randy Robinson, Vice President Producten bij WRQ. "Juist op dit terrein presteert WRQ buitengewoon goed. Wij houden ons al 24 jaar bezig met het beveiligen van verbindingen voor klanten. Reflection for Secure IT is een overtuigend voorbeeld van onze voortdurende focus op de eisen van klanten en bedrijven."

Reflection for Secure IT software laat zien dat WRQ precies begrijpt waar de prioriteiten van zakelijke klanten liggen en welke hoge eisen zij stellen aan beveiliging. De lancering van dit product is een nieuwe mijlpaal in het strategische partnership dat WRQ en F-Secure in september 2004 hebben gesloten, waarbij WRQ de exclusieve, wereldwijde distributeur werd van F-Secure SSH en de verantwoordelijkheid kreeg voor de ondersteuning, verbetering en ontwikkeling van producten.

Op het gebied van beveiligingsondersteuning biedt Reflection for Secure IT mogelijkheden voor encodering en geavanceerde identificatie, waardoor gebruikersaccounts, wachtwoorden en cruciale bedrijfssystemen op afstand kunnen worden beheerd, inclusief Linux, UNIX en Windows platforms. De nieuwe mogelijkheden omvatten:


· ondersteuning voor Windows domeinidentificatie, Windows Installer en Group Policies in Active Directory

· centraal beheer van klantspecifieke configuratie-instellingen via de Reflection management server

· Uitgebreide emulatie-ondersteuning voor VT500, VT420, VT-UTF8, Linux Console, BBS-ANSI en SCO ANSI

· Geautomatiseerde conversie van verschillende sleutelformats
· Eén dialoogvenster voor gestroomlijnd individueel beheer van gebruikersleutels en certificaten

· Audit logs ter beoordeling van overeenstemming met SOX, Gramm-Leach-Bliley Act, HIPAA, FDA 21 CFR Part 11, Basel II en de Europese Richtlijn voor Gegevensbescherming

· Geautomatiseerde migratie van F-Secure Windows clientprofielen

Reflection for Secure IT, dat inmiddels wereldwijd beschikbaar is, biedt ondersteuning aan vijf nieuwe UNIX/Linux platforms: Red Hat Enterprise Linux 3 op x86-64, Sun Solaris 10 op x86-64, SUSE Linux Enterprise Server 9 op x86-64, Sun Solaris 10 op x86 en Sun Solaris 9 op x86. Het ondersteunt alle belangrijke Windows, UNIX en Linux platforms, zowel aan de client- als aan de serverzijde.

WRQ Reflection
WRQ Reflection producten bieden een totaaloplossing voor beveiliging en beheer, waardoor bedrijven de productiviteit kunnen verhogen en meer rendement uit eerder gedane ICT-investeringen kunnen halen. Met de nieuwe en verbeterde lijn van WRQ producten wordt een forse stap vooruit gezet in de richting van 'universele hosttoegang', de mogelijkheid voor bedrijven om hostverbindingen en data te beveiligen, waarbij beheer en installatie- en implementatietaken worden vereenvoudigd, ongeacht het type verbinding, host computer, client interface of gebruiker.

"In de huidige markt moeten leveranciers de zakelijke ICT-markt helpen bij het beveiligen van data die binnen en buiten zakelijke netwerken worden verzonden. Ze moeten daarbij oplossingen aandragen die zo flexibel zijn dat ze met allerlei omgevingen kunnen worden geïntegreerd", zegt Lucinda Borovick, director, Datacenter Networks, IDC. "Met de geavanceerde mogelijkheden voor beveiliging en beheer van Reflection kunnen klanten urgente zakelijke knelpunten aanpakken, (mission-critical) bedrijfsgegevens beschermen, kosten verlagen en tijd besparen."

De nieuwe en verbeterde mogelijkheden van Reflection voldoen aan de ICT-eisen van overheidsinstellingen en bedrijven. Door identificatie en encodering van data is maximale beveiliging gegarandeerd, zodat wordt voldaan aan de wet- en regelgeving met betrekking tot privacy en databeveiliging. Met de geïntegreerde beveiligingsopties van Reflection worden de kosten van ondersteuning en de total cost of ownership verlaagd via een single-vendor oplossing. De nieuwe versie van Reflection maakt geïntegreerde eenmalige aanmelding (single sign-on, SSO) bij hostsystemen mogelijk. Dit levert enorm veel tijdsbesparing op en verlaagt de kosten van het beheer van grote aantallen host-gerelateerde IDs en wachtwoorden.

Reflection ondersteunt en beveiligt talloze hostsystemen, waaronder IBM zSeries (mainframe), IBM iSeries (AS/400), HP e3000, HP 9000, OpenVMS, Unisys, UNIX, Tandem en Windows servers. De nieuwe productlijn bevat onder meer de volgende verbeteringen:

Beveiliging

· Geïntegreerde SSO voor veilige authentificatie
· Geïntegreerde SSH voor veilig en vereenvoudigd beheer van meerdere servers

· Identificatie van portals voor hosttoegang met IBM WebSphere
· Volledige SSL encoderingondersteuning voor bestandsoverdracht op basis van de IBM iSeries (AS/400)

Beheer

· Geïntegreerde SSH clientmogelijkheden van de Reflection productlijn, waaronder opties om SSH Windows clientsessies te herconfigureren
· Group Policy-ondersteuning voor Reflection for Secure IT Windows client

· Geïntegreerde SSO voor vereenvoudigd beheer
· Mogelijkheden voor geautomatiseerde portletgeneratie voor IBM WebSphere

· Beheer van Reflection FTP clientconfiguraties via internet

Kijk op www.wrq.com voor gedetailleerde product- en prijsgegevens.

Over de hele wereld en in alle belangrijke bedrijfstakken vertrouwen miljoenen WRQ klanten dagelijks op WRQ Reflection om veilig en efficiënt te kunnen werken met gegevens en applicaties die zij nodig hebben voor de bedrijfsvoering. Klanten die werken met Reflection zijn onder andere: Aetna, Bank of America, Barclays Bank Plc, Citigroup, DaimlerChrysler, Exxon Mobile, Lockheed Martin, Massachusetts Mutual Life Insurance Company, Mayo Clinic, Merrill Lynch, Procter & Gamble, Telstra, United Bristol Healthcare Trust, U.S. Navy en Vodafone Ltd.

Op 18 april 2005 kondigde een investeringsmaatschappij onder leiding van Golden Gate Capital, Francisco Partners en Thoma Cressey Equity Partners aan dat er een definitieve overeenkomst is gesloten voor de overname van Attachmate Corp uit de Amerikaanse staat Washington. De overname zal tegen eind mei 2005 zijn gerealiseerd. Dan zal Attachmate samengaan met WRQ, dat in december 2004 eveneens is overgenomen door voornoemde investeringsmaatschappij.
Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op: http://www.wrq.com/aboutwrq/news/2005/041805pr.html.

WRQ
WRQ maakt software voor het ontsluiten en integreren van legacy applicaties. WRQ Reflection software bevat een breed aanbod van terminal emulation en PC X server oplossingen. De integratieserver WRQ Verastream biedt een enkelvoudig platform voor hergebruik van legacy logica en data in webapplicaties, CRM-applicaties of portals. De producten van WRQ helpen bedrijven maximaal rendement uit hun host-systemen te halen terwijl zij hun ICT-strategie voor de lange termijn ten uitvoer brengen. WRQ, opgericht in 1981, is een van de grootste particuliere softwarebedrijven van de Verenigde Staten. Het heeft wereldwijd meer dan zes miljoen gebruikers, die de ondersteuning door WRQ beoordelen als de beste in de technologiesector. Vier op de vijf ondernemingen in de Fortune 500 vertrouwen dagelijks op WRQ. Meer informatie vindt u op www.wrq.com.

Access. Integrate. Transform.

###

Copyright © 2005 WRQ, Inc. Alle rechten voorbehouden. WRQ, het WRQ logo, Reflection, Verastream, en "Access. Integrate. Transform." zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van WRQ, Inc. Sommige Reflection producten bevatten software die is ontwikkeld door het OpenSSL Project voor gebruik in de OpenSSL Toolkit (http://www.openssl.org). Alle overige genoemde handelsmerken, handelsnamen of bedrijfsnamen zijn slechts als aanduiding gebruikt en zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Voor meer informatie
WRQ Software BV
Vanessa Bakker

+31 (0)71 368 11 00
vanessab@wrq.com

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com