Apple Benelux

iTunes Music Store van start in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Zwitserland

Een gratis nummer voor elke inwoner van Zwitserland

Bunnik, 10 mei 2005 - Apple lanceert vandaag vier nieuwe iTunes Music Stores in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. De stores bevatten muziek van de vier grote platenmaatschappijen en van meer dan duizend onafhankelijke platenlabels. De vier nieuwe iTunes Music Stores bieden dezelfde innovatieve voorzieningen, baanbrekende prijzen en naadloze integratie met de iPod die van iTunes de grootste muziekdownloadservice ter wereld hebben gemaakt. De iTunes Music Store, die nog maar twee jaar geleden van start is gegaan, heeft nu al meer dan 70 procent van de internationale muziekmarkt in handen, met stores in 19 landen en een wereldwijde verkoop van meer dan 400 miljoen nummers.

"De iTunes Music Store betekent een revolutionaire verandering van de manier waarop mensen muziek leren kennen en aanschaffen. Inmiddels verkoopt Apple per jaar meer dan 500 miljoen nummers via de iTunes Music Store", aldus Eddy Cue, Vice President Applications van Apple. "Nu er in 19 landen een iTunes Music Store beschikbaar is, kunnen nog meer muziekfans gebruikmaken van de grootste internetmuziekwinkel ter wereld."

Naar aanleiding van de start van de iTunes Music Store in Zwitserland kondigen Apple en UBS vandaag een aanbieding aan die elke inwoner van Zwitserland recht geeft op een gratis nummer* van de iTunes Music Store als onderdeel van de nieuwe UBS Generation- en UBS Campus-pakketten. UBS biedt zogeheten song cards aan voor het downloaden van muziek in alle UBS-vestigingen. Klanten kunnen met deze song card muziek aanschaffen bij de iTunes Music Store en hebben in dat geval geen creditcard nodig.

De iTunes Music Store biedt de grootste internetmuziekcatalogus ter wereld met meer dan 1,5 miljoen nummers in de Verenigde Staten en een gemiddelde van 1 miljoen nummers in andere landen. Tot de muziek die momenteel exclusief via de iTunes Music Stores verkrijgbaar is, behoren nummers van Lucinda Williams en Van Morrison, en het complete werk van Bananarama en Rammstein. De nieuwe Europese stores gaan van start met exclusief materiaal van Kent, Stereophonics en The Cardigans. Ook zijn vanaf vandaag bij de iTunes Music Stores downloadbare muziekvideo's verkrijgbaar, die geschikt zijn voor de Mac en de pc. Deze muziekvideo's zijn beschikbaar bij aanschaf van albums of nummers van de Dave Matthews Band, Gorillaz, Morcheeba en The Shins.

Elke iTunes Music Store biedt Mac- en pc-gebruikers dezelfde innovatieve voorzieningen, zoals iMix, partyshuffle, gesproken boeken, de mogelijkheid om fraaie cd-inlegvellen te maken en af te drukken, en automatische WMA-naar-AAC-conversie. Alle iTunes Music Stores bieden gebruikers dezelfde persoonlijke gebruiksrechten, die hun de mogelijkheid geeft de gekochte muziek op maximaal vijf computers af te spelen, een nummer een onbeperkt aantal keren op een cd te zetten, dezelfde afspeellijst tot zeven keer te branden en hun muziek naar een onbeperkt aantal iPods te kopiëren.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De iTunes Music Store maakt deel uit van iTunes voor Mac en Windows. Gebruikers kunnen iTunes gratis downloaden via
www.apple.com/nl/itunes. Voor het doen van aankopen en het downloaden van nummers bij de iTunes Music Store voor Mac of Windows is een geldige creditcard met een factuuradres in het land van aankoop vereist.


*Hiervoor komen alleen inwoners van Zwitserland van 13 jaar of ouder in aanmerking. Er zijn aanvullende voorwaarden van toepassing.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktops en notebooks, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie dankzij iPod, de draagbare muziekspeler, en de iTunes Music Store op het internet.

© 2005 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes en iPod zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:

Voor Nederlandstalige informatie over Apple: http://www.apple.com/nl

Voor de wereldwijde website van Apple: http://www.apple.com

Voor wereldwijde persberichten van Apple en fotomateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de on line iTunes Music Store.