PERSBERICHT - 2005-05-10

Met Anne-Mieke Ruyten, Erik Brey, Manon Novak en Rop Verheijen aan haar zijde

Jette van der Meij speelt hoofdrol musical TiTaTovenaar

Op dinsdag 10 mei presenteerden Efteling Theater Producties en V&V Entertainment met trots de hoofdrolspelers van de familiemusical TiTaTovenaar in de Efteling. Niemand minder dan Jette van der Meij, bekend van de soap Goede Tijden Slechte Tijden, kruipt in de rol van Grobbema, de moeder van Grobelia.

Zij wordt bijgestaan door Anne-Mieke Ruyten (kruidenheks Grobelia), bekend van de comedy Sam Sam, Erik Brey (TiTaTovenaar), bekend van theatergroep Purper en Rop Verheijen (tovenaarsleerling Kwark), eveneens bekend uit Goede Tijden Slechte Tijden. De rol van tovenaarsdochter Tika zal gespeeld worden door het jonge talent Manon Novak.

Deze verrassende cast zal TiTaTovenaars chemie van het podium laten spatten. De ruim twee uur durende musical is vanaf half november te zien in het Efteling Theater.

Hoofdrolspelers
Na een intensieve auditieperiode o.l.v. Koen van Dijk zijn Efteling Theater Producties en V&V Entertainment erin geslaagd een bijzondere cast samen te stellen. De meest in het oog springende naam is wel die van Jette van der Meij. Zij gaat inhoud geven aan de rol van Grobbema, de moeder van Grobelia uit het Grobbedal. Jette is het meest bekend van haar rol in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Minder bekend is dat ze een eigen jazzrepertoire zingt en een eigen theaterprogramma heeft. Met haar rol in TiTaTovenaar komt haar opleiding aan de Kleinkunst Academie zeker weer van pas.

Tovenaar TiTa
In de musical TiTaTovenaar zal de rol van TiTaTovenaar gespeeld worden door Erik Brey, bekend van theatergroep Purper. Ook speelde hij eerder in musicals. Hij had bijvoorbeeld een rol in 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, Meneer?'

Grobelia, de kruidenheks, zal gespeeld worden door Anne-Mieke Ruyten. Zij is bekend van de comedy Sam Sam en momenteel speelt ze in de comedy Kinderen geen Bezwaar. Ook heeft ze gespeeld in o.a. de musical Sound of music. Voor haar vertolking van Lika in de musical Tsjechov werd ze zelfs genomineerd voor de Johnny Kraaijkamp Musical Award. De rol van Kwark, de tovenaarsleerling, zal gespeeld door Rop Verheijen, een collega van Jette van de Meij in Goede Tijden Slechte Tijden. Rop speelt eveneens in de kinderserie Schudden tot het sneeuwt en heeft recentelijk musicalervaring opgedaan in de familiemusical De Zevensprong. De volledige cast gaat uit 17 personen bestaan.

"We hebben de casting gedaan op basis van de kwaliteit van de personen en de typering van de serie van vroeger. Dit heeft geresulteerd in deze brede cast met bekende namen, ervaren persoonlijkheden en jong talent. Ik heb enorm veel zin om met deze cast aan de slag te gaan." aldus Koen van Dijk.

Zoektocht Tika
De rol van Tika was wat lastiger in te vullen. De geschiedenis leek zich te herhalen want destijds heeft men ook lang gezocht naar een geschikte kandidaat voor de rol van Tika voor de televisieserie. Na een speciale oproep in s lands grootste dagblad, vonden er opnieuw audities plaats. Zo'n honderd kandidaten die voldeden aan het profiel hebben geauditeerd. Manon Novak kwam hierin heel overtuigend naar voren en voldeed aan het beeld dat Tika uit moet stralen, een jonge vrolijke enigszins rebelse meid. Daarmee kwam een einde aan een intensieve zoektocht. Er is dus duidelijk gekozen voor kwaliteit en dat werd gevonden in dit redelijk onbekend talent.

Productie
Efteling Theater Producties en V&V Entertainment produceren samen de musical TiTaTovenaar. Hiervoor zijn de bestaande verhalen uit de televisieserie van begin jaren zeventig, geesteskinderen van Lo Hartog van Banda, herschreven tot een geheel eigentijdse musicalversie van TiTaTovenaar. Verantwoordelijke voor scenario en regie is Koen van Dijk. Hij heeft op dit vlak ruimschoots zijn sporen verdiend. Joop Stokkermans is, net zoals destijds bij de serie, verantwoordelijk voor de muziek.

TiTaTovenaar
De musical is vanaf half november van dit jaar exclusief te zien in het Efteling Theater. De voorstelling duurt ruim twee uur. Vanaf heden zijn kaarten te reserveren via 0900 - 0161 (E 0,25 p.m.). Toegangskaarten zijn al verkrijgbaar vanaf ? 30,- p.p. (exclusief reserveringskosten). Op de meeste data kan men voorafgaand aan de musical het Sprookjesbos en PandaDroom bezoeken. Tijdens de Winter Efteling kan men zelfs het gehele park bezoeken, in combinatie met een toegangskaart vanaf E 44,50 p.p. (exclusief reserveringskosten).

Noot voor de redactie (