Gemeente Hilversum

Nieuwe brandweerkazerne aan Kamerlingh Onnesweg

De gelegenheidscombinatie Proper-Stok/Mourik Groot-Ammers gaat samen met Woningcorporatie Atrium uit Hilversum de ontwikkeling van het voormalige REGEV-terrein op zich nemen.
De sanering van het voormalige REGEV-terrein zal vóór april 2007 afgerond zijn.
Hiervoor zal de brandweerkazerne vóór die tijd op een andere locatie vervangen moeten zijn.

Uit onderzoek, van onder andere de bereikbaarheid en opkomsttijden van de brandweer, is vast te komen staan dat in de omgeving van de Kamerlingh Onnesweg/Anton Philipsweg een goede nieuwe locatie gevonden kan worden.
In verband met beschikbare ruimte en een snelle aansluiting op de buitenring is ervoor gekozen de nieuwe kazerne te situeren langs de Kamerlingh Onnesweg op het terrein vóór het Philipsterrein. Zoals aan de westzijde van de Lorentzvijver de Lorentzschool een bijzonder gebouw vormt aan de vijver, zo zal de brandweerkazerne dat aan de oostzijde moeten zijn.

Het college van B&W is in principe akkoord met deze locatie en heeft een voorbereidingskrediet vastgesteld en zal de komende maanden over de overige financiën een besluit nemen.

Aan architectuurstudio Herman Hertzberger is gevraagd een voorlopig ontwerp te maken dat past bij deze locatie.

Zodra over de nieuwbouwplannen nadere informatie te geven is, zullen de omwonenden en andere betrokkenen hierover geïnformeerd worden.