PERSBERICHT - 2005-05-10

CTB contracteert promotor voor de nieuwe mountainbikeroutes en begeleide tochten

Mountainbiker Bart Brentjens 'ambassadeur' voor Curaçao

Mountainbiker Bart Brentjens zal in ons land als 'ambassadeur' van Curaçao de toeristische mogelijkheden van het eiland breder in de belangstelling brengen. Daarbij gaat het vooral om de nieuwe mountainbikeroutes op toeristisch aantrekkelijke plaatsen en de begeleide tochten vanaf diverse hotels en resorts. Tijdens een informele bijeenkomst in Zoetermeer werd dinsdag de samenwerking met het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) bezegeld.

Curaçao wil zich de komende jaren nadrukkelijk profileren als bestemming waar de actieve mountainbiker tijdens zijn vakantie zijn hart kan ophalen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat men verwacht, dat grote aantallen fietsers naar Curaçao afreizen uitsluitend om daar te gaan mountainbiken.

Nejeska Mesman (foto) van het CTB: Maar wel kan het een extra aanleiding zijn voor mensen die tijdens de vakantie ook actief willen zijn. In die zin voegt mountainbiken wat toe aan het toeristisch product Curaçao. Er is een grote groep mensen die actief en zelfs sportief bezig wil zijn. Die bieden we nu ook wat, naast onder meer duiken en watersporten.

Onbekende kant
Mountainbikers maken daarnaast kennis met een veelal onbekende kant van het eiland: de natuurschoon in de zin van zoutpannen met flamingos, het heuvelachtige en groene Westen van het eiland, met prachtige vergezichten, rode vlakten met cactussen en rotswanden aan de ene kant en de zee aan de andere.

Wij vertellen dat Curaçao een eiland is om te ontdekken, een eiland dat veel meer te bieden heeft dan stranden, zon en altijd warme zee. Met musea, dagattracties en cultureel erfgoed. Daar hoort ook de natuurlijke kant van het eiland bij. Dat ontdekt kan worden via diverse wandelroutes, informatieve jeepsafaris en nu dus met boeiende mountainbike tochten, aldus Mesman.

Routes
Op diverse plaatsen op het eiland zijn bewegwijzerde routes van uiteenlopende lengte en zwaarte ontwikkeld. Zowel recreanten als professionals vinden routes van hun gading. De routes starten alle vanaf bestaande locaties. In totaal is er zon 300 km aan routes uitgezet, die ook met gehuurde fietsen gereden kunnen worden. Daarnaast kan dus ingeschreven worden op tours onder begeleiding.

Bart Brentjens
Nejeska Mesman zei blij te zijn dat Bart Brentjens een ambassadeur wil zijn voor Curaçao. Hij is de laatste jaren diverse keren op het eiland geweest, onder meer vanwege de Amstel Curaçao Race.

De samenwerking bestaat uit diverse onderdelen. In de eerste plaats zal Bart Brentjens in woord en beeld kunnen en willen getuigen over de mountainbike mogelijkheden op het eiland. Straks op internet, in mailingen aan Mountainbike verenigingen, etc. Daarnaast zal het CTB samen met Bart Brentjens enkele clinics gaan organiseren op Curaçao. Liefhebbers kunnen hierop inschrijven. Tot slot zal het Curaçaologo het shirt en de helm sieren van Bart Brentjens.

Noot voor de redactie (