Gemeente Heerlen

Minister Dekker geeft startsein Plan Vossepark Heerlen

Op woensdag 11 mei was minister Sybille Dekker van VROM op werkbezoek in Heerlen. Ze bezichtigde het Stadspark Oranje Nassau (SON) dat in 2004 door het ministerie is erkend als project dat in aanmerking komt voor BIRK-subsidie (Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit). De gemeente Heerlen heeft een aanvraag van 12,5 miljoen ingediend. Waarschijnlijk wordt deze maand bekend, hoeveel VROM aan dit plan toekent.

Stadspark Oranje Nassau
Het project Stadspark Oranje betekent voor Heerlen een kwaliteitsimpuls van het stadscentrum en mogelijkheden om nieuwe economische functies te ontwikkelen. Verder wordt er een goed mobiliteitsknooppunt gerealiseerd. De vernieuwing van het stationsgebied is een belangrijk element van het plan. Het Maankwartier zorgt voor een verbinding tussen de stadsdelen en scheidt deze van de perronopgangen. De minister liet zich hierover informeren door de gemeente, Prorail en NS-Vastgoed. Tevens praatte zij met woningbouwcorporaties die in het gebied SON en GMS (Grasbroek/Musschemig en Schandelen) werkzaam zijn.

Wijken
In het middagprogramma bracht mevrouw Dekker een bezoek aan Heerlen Stad Oost. Ze maakte een rondrit met de bus en kreeg informatie over de voortgang van diverse renovatie- en revitalisatie-projecten in Molenberg, Kissel-Vossekuil (Meezenbroek/Schaesbergerveld/Palemig). Deze drie locaties maken deel uit van de 56-wijken-aanpak waarmee VROM ondersteuning biedt om achterstandsituaties versneld weg te werken. Tevens onthulde de minister het bouwbord van Plan Vossepark en gaf zo het startschot voor de bouw van 146 woningen en appartementen op het vroegere Vossekuilterrein. Plan Vossepark wordt gerealiseerd door een combinatie van ontwikkelaars: VOC Jongen, Bouwbedrijf Jongen, Stienstra Nouville en Grouwels Daelmans. De minister feliciteerde Heerlen met deze stap naar een nieuwe wijk die een prima aanvulling vormt op de bestaande woonmilieus. Als afsluiting ging de zij in het buurthuis aan de Eindhovenstraat een gesprek aan met de bewoners van Molenberg en MSP.

HEERLEN, 11 mei 2005
Afdeling Communicatie
Jeanette Wolters
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl


---- --