Politie Limburg-Noord

Bankoverval Maasbree (4)

Datum: 13-05-2005
Tijd bericht: 21:32
Plaats: Maasbree
De politie heeft om half zeven de verdachte, een 60-jarige man uit Tegelen, uit het bankgebouw gehaald en aangehouden. Hierbij is gebruik gemaakt van een arrestatieteam en een politiehond. De man is met een beenwond overgebracht naar de eerste hulp van het ziekenhuis. Buiten de verdachte man is verder niemand gewond geraakt.

De bankoverval aan de Dorpstraat begon om 12.30 uur. De verdachte bedreigde het personeel en de aanwezige klanten met explosieven en eiste geld.
Een medewerker wist de politie te waarschuwen. Uiteindelijk waren er nog drie medewerkers in het bankgebouw die uit de bank wisten te ontvluchten. De man bleef alleen in het gebouw achter.

De politie heeft onmiddellijk de omgeving van de bank afgezet om de veiligheid van omgeving en burgers te garanderen. In een omtrek van 100 meter rondom het bankgebouw werd de omgeving geëvacueerd. Een onderhandelingsteam van de politie onderhandelde met de verdachte. De politie hield rekening met explosieven en had als beleidsuitgangspunt de veiligheid van het eigen personeel en het lijfsbehoud van de verdachte. Nadat de man uit het bankgebouw was gehaald, hebben de politie en het Explosieven Opruimings Commando het bankgebouw gecontroleerd op explosieven. Om 19.30 uur kon de politie het sein veilig geven.

Gedurende de middag is de brandweer paraat geweest en stonden ambulances klaar. Het Regionaal Coördinatie Centrum van de Sector Veiligheid was standby.
Bij de gemeente was een gemeentelijk actiecentrum ingericht die de evacuatie en opvang van de buurtbewoners begeleidde. In het regiobureau zat het Beleidsteam en de Staf Grootschalig Politieoptreden. In totaal zijn meer dan 70 politiemensen ingezet.