Politie Limburg-Noord

Politie houdt 18 dronken bestuurders aan

Datum: 13-05-2005
Tijd bericht: 16:19
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 6 mei t/m 13 mei in totaal 17 automobilisten en 1 bromfietsers proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken.

De controles zijn gehouden in Baexem (1), Venlo (3), Roermond (2), Weert (1), Steyl (1), Nederweert (1), Siebengewald (1), Blerick (2), Wellerlooi (1), Tegelen (1), Leunen (1), Buggenum (1), Grubbenvorst (1). De bestuurders kregen rijverboden tussen de 2 en 24 uur.

Weert -- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.10 uur een 35-jarige man uit Weert gearresteerd voor rijden onder invloed en mishandeling en bedreiging van een agent. Tijdens een controle hield de politie de man staande, omdat ze vermoeden dat hij alcohol gedronken had. De man weigerde waarop de politie de man aanhield en overbracht naar het politiebureau. Op het bureau bedreigde hij een agent en viel hij de agent verschillende keren aan. Hierop heeft de politie de man geboeid, waarna hij nog agressiever werd. De man is ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of bloedproef.