Gemeente Hellendoorn


Gedeputeerde P. Jansen en wethouder H. Scholten leggen laatste steen van eerste bedrijfsverplaatsing in kader van reconstructie

Vrijdag 13 mei leggen gedeputeerde P. Jansen en wethouder H. Scholten de laatste steen van de nieuwe bedrijfstal bij de familie Luttikhof. Dit ter gelegenheid van de afronding van de eerste bedrijfsverplaatsing in het kader van de reconstructie van het landbouwgebied in de gemeente Hellendoorn. De vertegenwoordiging van de provincie en gemeente zal vanaf 14.00 aanwezig bij de familie Luttikhof aan de Coninckserveweg 4c in Hellendoorn.

Rood voor rood regeling
Het bedrijf van de familie Luttikhof fungeerde als pilot binnen de rood voor rood regeling.
Rood voor rood houdt in dat met de opbrengst van de verkoop van een oude bedrijfswoning, nieuwbouw en de sloop van oude stallen gefinancierd wordt. Bovendien is het toegestaan ter compensatie één of meerdere woningen in het buitengebied te bouwen. Doel van de regeling is het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied.

De bedrijfsverplaatsing van de familie Luttikhof Het bedrijf van de familie Luttikhof ligt in het gebied Eelen en Rhaan. Provincie en de gemeente stonden de familie Luttikhof toe een extra woning te bouwen op de nieuwe plek. Met de opbrengst van de verkoop van de bestaande bedrijfswoning kon een deel van de verplaatsing bekostigd worden en konden de oude bedrijfsgebouwen gesloopt worden. De sloop van de stallen bij de oude boerderij komt het landschap ten goede. De nieuwe stal is al in gebruik en de woning is nog in aanbouw. Het gemengde bedrijf van de familie Luttikhof wordt op de nieuwe locatie als melkveehouderij voortgezet.