Provincie Limburg

PS Persbericht 010-05: PS houden hoorzitting over de opheffing van het Limburgs Bureau voor Toerisme

Provinciale Staten organiseren op vrijdag 13 mei a.s. een openbare hoorzitting over het Limburgs Bureau voor Toerisme (LBT) over de periode 2000-2003. Met het horen van direct betrokkenen en inhoudelijk deskundigen hopen Provinciale Staten waardevolle informatie te verkrijgen over de gang van zaken die uiteindelijk leidde tot de opheffing van het Limburgs Bureau voor Toerisme.

De hoorzitting wordt gehouden door de Provinciale Statencommissie voor Economie, Onderwijs en Internationale Zaken (EOI). Locatie: Oranjerie in Roermond. Aanvangstijdstip: 09.30 uur.

Onderzoek Provinciale Staten
De hoorzitting vormt het tweede gedeelte van het door Provinciale Staten ingestelde onderzoek over het LBT. Op 8 maart jl. publiceerden Provinciale Staten het rapport* van de Commissie voor Onderzoek over het LBT. In dit rapport wordt ingegaan op de wijze waarop vanaf maart
2000 invulling is gegeven aan het realiseren van de provinciale doelstellingen en hoe de situatie is ontstaan die leidde tot de noodzakelijke opheffing van het LBT.

Conclusie Provinciale Staten
Op basis van de bevindingen van de hoorzitting en het rapport van de Commissie voor Onderzoek zullen Provinciale Staten tot een definitief oordeel komen met betrekking tot de gang van zaken LBT. Naar verwachting gebeurt dit tijdens de vergadering van Provinciale Staten van 24 juni 2005.


12-5-2005 08:59