2e persbericht van zondag 15 mei 2005

Eindhoven 15-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Voetbalwedstrijd PSV-Feyenoord rustig verlopen

De voetbalwedstrijd tussen PSV en Feyenoord van zondagmiddag is zonder problemen verlopen. Voor, tijdens en na de wedstrijd is alles rustig gebleven.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelen ex-vriendin

De politie heeft zondagochtend rond 10.45 uur een man van 31 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij zou rond 6.30 uur hebben ingebroken in de woning van zijn 26-jarige ex-vriendin in Eindhoven-Woensel-Noord en de vrouw vervolgens hebben mishandeld door haar met een tang tegen haar benen te slaan. Ze heeft daarvan bij de politie aangifte gedaan, waarna agenten de man in de woning hebben aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Dronken automobilist betrapt

De politie heeft zondagochtend rond 6.15 uur een man van 41 jaar uit Eindhoven aangehouden omdat hij met teveel drank op een auto bestuurde. Een politieman-in-burger zag de man rijden. Omdat hij het vermoeden had dat de man gedronken had, is hij achter hem aangereden en heeft ondertussen de meldkamer gewaarschuwd. Toen de verdachte in de Clara Wichmannstraat reed, heeft een surveillancewagen hem laten stoppen. De man bleek een alcoholpromillage van ruim 1,50 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Aanvulling op bericht Man opgepakt voor mishandelen vrouw

In aanvulling op het bericht Man opgepakt voor mishandelen vrouw (zie
1e persbericht van vandaag, zondag 15 mei 2005) heeft de politie de volgende oproep: de mishandeling van de vrouw zou zijn gezien door twee jonge mannen die in een donkere auto reden, vermoedelijk in een zwarte Volkswagen Golf. Zij zijn even gestopt, maar vervolgens weer doorgereden. Eén van de twee zou in de auto mobiel hebben gebeld. De politie is op zoek naar deze twee mannen. Zij kunnen zich melden bij de recherche in Helmond via 0900-8844.

Helmond: Aanhouding voor mishandelen echtgenote

De politie heeft zondagochtend rond 11.30 uur een 39-jarige Helmonder in zijn woning in Helmond-Oost aangehouden. Hij zou kort daarvoor én een dag eerder zijn 44-jarige echtgenote hebben mishandeld door haar tegen haar hoofd te slaan. De vrouw heeft de politie gewaarschuwd, die de man heeft aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan het Tubapad zijn onder meer een spelcomputer, een tv/video-combinatie en een digitale fotocamera weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 11.00 uur en zondag 10.30 uur. Een raam aan de achterkant van de woning is opengebroken.

Budel-Dorplein: Inbraak in sportcomplex

Bij een inbraak in een sportcomplex aan de Hoofdstraat is geluidsapparatuur en etenswaren weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 9.45 uur. Enkele ruiten van het gebouw waren ingegooid.

Veldhoven: Computers weg na inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Run 3100 zijn enkele computers weggehaald. Dat gebeurde zondagmiddag rond 13.45 uur. Een toegangsdeur werd opengebroken.

Regio: Automobilisten raken rijbewijs kwijt

De afgelopen dagen hebben vier automobilisten hun rijbewijs moeten inleveren omdat ze meer dan 50 km/u te hard reden. Ze werden betrapt door een onopvallende politieauto met videocamera aan boord. Vrijdagavond werd een 41-jarige automobiliste uit Uden op de A50 ter hoogte van Son aangehouden omdat ze (gecorrigeerd) 176 km/u reed waar
120 km/u is toegestaan. En op de Eisenhowerlaan in Eindhoven werd vrijdagavond een 20-jarige automobilist uit Lieshout aangehouden. Hij was tweemaal door een rood verkeerslicht gereden en haalde een (gecorrigeerde) snelheid van 107 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Zaterdagavond werd een 39-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij op de A2 ter hoogte van Eindhoven (gecorrigeerd) 174 km/u reed waar 120 km/u mag worden gereden. En op de A2 ter hoogte van Veldhoven werd zaterdag een 37-jarige man uit het Belgische Poppel aangehouden. Hij reed (gecorrigeerd) 156 km/u waar 100 km/u is toegestaan.