Politie Limburg-Zuid

Datum : 15/05/2005

Heerlen; openlijke geweldpleging
Zaterdagavond is een 27-jarige man uit Charleroi (B) zwaar mishandeld door drie mannen. Dit vond plaats in een café aan de Hoofdstraat in Hoensbroek. Het slachtoffer is met verwondingen in zijn gezicht opgenomen in het ziekenhuis, waar hij in eerste instantie 24 uur zou moeten blijven. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heerlen; politie houdt twee mannen aan voor bedreiging In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 20-jarige man uit Heerlen en een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden ter zake bedreiging en vernieling. Aanleiding was een melding dat de ex-vriend van een 19-jarige vrouw uit Heerlen ( de 20-jarige man uit Heerlen) bij haar woning aan de Laanderstraat zou staan en naar binnen zou willen. Toen de politie arriveerde, trof zij de twee mannen bij de woning aan. Tevens bleek een bloempot te zijn vernield. De verdachten zijn zondagmiddag in vrijheid gesteld.

Heerlen; politie houdt twee mannen aan bij vechtpartij In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 20- en een 17-jarige man uit Heerlen aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij op het Wilhelminaplein waarbij een slachtoffer, een 24-jarige man uit Seedorf, zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. Hij kreeg vijf hechtingen in zijn ooglid. De tweede aangever, een 34-jarige man uit Heerlen, hoefde niet naar het ziekenhuis en hield aan de vechtpartij een vernielde bril over. De 17-jarige man is zaterdagochtend in vrijheid gesteld. De 20-jarige man is in verzekering gesteld.

Simpelveld; politie houdt minderjarigen aan voor discriminatie Zaterdagmiddag heeft de politie twee 14-jarige jongens en een 14- en 16-jarig meisje, allen uit Simpelveld, aangehouden in verband met discriminatie en mishandeling van een 16-jarig meisje uit Simpelveld. Het slachtoffer was op de kermis in Simpelveld toen zij werd uitgescholden door de groep verdachten. Ook werd zij geslagen. Uiteindelijk kon het slachtoffer met een vriendin weglopen. De verdachten zijn door de politie gehoord en aan het einde van de middag aan hun ouders overgedragen.

Landgraaf; politie houdt harddrugs dealer aan Na een tip van een getuige heeft de politie zaterdagnacht een 31-jarige man uit Heerlen aangehouden die in het bezit was van harddrugs. De man stond bij de ingang van een camping op het terrein van Pinkpop en had een doosje bij zich met daarin harddrugs. Bij controle op het politiebureau bleek de man in het bezit van 1,2 gram heroïne en 90,1 gram amfetamine. De man is in verzekering gesteld.

Maastricht; 15-jarig meisje aangerand
Zaterdagnacht is een 15-jarig meisje uit Maastricht aangerand door drie onbekend gebleven jongens. Dit gebeurde op de Brusselsestraat. Het meisje was op haar fiets op weg naar huis, omstreeks 23:15 uur. Op de Brusselsestraat werd zij door de drie jongens gedwongen te stoppen, waarna zij onzedelijk werd betast. Volgens het meisje heeft zij mensen in directe omgeving zien lopen en om hulp geroepen. Hier werd echter niet op gereageerd. Uiteindelijk lieten de jongens het slachtoffer plotseling met rust en liepen weg, waarheen is onbekend. Mogelijk zijn zij in de buurt in een auto gestapt. De drie jongens zagen er als volgt uit: Dader 1 was gekleed in het zwart, Mediterraan uiterlijk, zwart halflang haar met veel gel. Dader 2 droeg een stoffen grijze jack met horizontale strepen in het grijs, was iets kleiner dan dader 1, ook Mediterraan uiterlijk. Dader 3 was een stuk groter, 1.90 - 1.95m lang, verder geen gegevens. Getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche Maastricht via het landelijke politienummer 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Heerlen; gijzeling blijkt 'grap' vrijgezellenfeestje te zijn. Zaterdagmiddag werd de politie door diverse alerte getuigen gewaarschuwd dat er mogelijk een vrouw zou zijn ontvoerd op de Stationsstraat in Heerlen. De getuigen zagen dat een vrouw, ogenschijnlijk tegen haar wil, door gemaskerde personen in een auto werd getrokken, waarna de auto wegreed. De 'ontvoering' bleek geregistreerd te zijn via de camera's van cameratoezicht in Heerlen. Om geen risico te lopen heeft de politie hierop een aantal stappen ondernomen, waarbij men uiteindelijk in contact kwam met een 34-jarige man uit Valkenburg a/d Geul. Hij bleek, samen met nog een aantal mensen, de gijzeling in scène te hebben gezet als 'ludieke' grap voor het vrijgezellenfeestje van zijn zus.

Maastricht; slachtoffers beroving beschoten Zaterdagavond heeft de politie op zowel de Terra Nigrastraat als de Majolicastraat in Maastricht een stuk weg afgezet als PD (plaats delict) in verband met meldingen dat daar geschoten zou zijn. Ter plaatse trof men hier ook sporen van aan, te weten een aantal lege hulzen en een inslag in een ruit van een woning. Ook hebben een 23-jarige man uit Rotterdam en een 19-jarige vrouw uit Maastricht zich diezelfde avond op het politiebureau gemeld en een verklaring afgelegd dat zij zouden zijn beroofd waarbij op hun auto was geschoten. De auto die zij bij zich hadden is voor technisch onderzoek inbeslaggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Maastricht; politie houdt mannen met vuurwapen aan Vrijdagavond heeft de politie een 17- en 19-jarige man uit Maastricht aangehouden op de Boschstraat in Maastricht. In de auto waarin zij zaten bleken een op een pistool en een op een pistoolmitrailleur lijkend voorwerp te liggen. De politie kwam hen op het spoor na een tip van een getuige die verklaarde dat vanuit een auto met een vuurwapen naar buiten werd gericht. Via cameratoezicht Maastricht werd vervolgens gezien dat diezelfde auto geparkeerd werd op de Bosschstraat. Kort erop konden de twee inzittenden worden aangehouden. De mannen zijn later in vrijheid gesteld, de meerderjarige man via snelrecht, de zaak tegen de 17-jarige jongen zal in het jeugdcasusoverleg worden behandeld.

Maastricht; carjacking
Vrijdagmiddag omstreeks 16:00 uur is een 36-jarige vrouw uit Maastricht van haar auto beroofd onder bedreiging met een mes. Dit gebeurde op de Scharnerweg in Maastricht. De vrouw zat met haar negenjarige dochter in de auto. Nadat zij geparkeerd had stapte de dochter uit de auto, een groene Mazda 323. De vrouw zat nog in de auto omdat zij nog iets moest pakken, toen er plotseling een onbekende man in de auto stapte aan de bijrijderkant. Hij bedreigde de vrouw met een mes, waarop zij het portier aan haar zijde opende en uit de auto vluchtte. De autosleutels had zij nog in het contactslot zitten. Direct hierop zag zij dat de onbekende man doorschoof naar de bestuurderszijde en dat er nog een tweede onbekende man in de auto stapte. De mannen reden er vervolgens in haar auto vandoor. Van hen ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Maastricht; politie treft hennepplantage en wapens aan Vrijdagmiddag heeft de politie een hennepplantage opgerold in een woning aan de Glazuurstraat in Maastricht. Het ging om 110 planten, ook werd de electriciteit illegaal afgetapt. Verder trof de politie in de woning een seinpistool een alarmpistool en patronen aan. De bewoner, een 63-jarige man, was op het moment van binnentreden niet aanwezig. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Sittard; politie houdt jongen aan ter zake openlijke geweldpleging In de nacht van zaterdag op zondag hebben drie 18-jarige jongens (uit Munstergeleen en Sittard) aangifte gedaan ter zake openlijke geweldpleging. De jongens werden mishandeld toen zij op de Eggerweg fietsten. Een van de drie moest afgelopen nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. Een van de daders, een 17-jarige jongen uit de gemeente Sittard-Geleen, is vanochtend op bevel van de Officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Beek; aanrijding met letsel
Zaterdagmiddag omstreeks 17:30 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Europaweg - Vliegveldweg bij Maastricht - Airport. Bij deze aanrijding raakten twee personen in de betrokken camper bekneld. Zij zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald. De bestuurder van betrokken auto kon zelfstandig uit de auto komen. De slachtoffers, een 47-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Geleen die in de camper zaten en een 33-jarige man uit Maastricht, zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Met de verwondingen leek het mee te vallen. Vermoedelijke oorzaak is het feit dat de camper door rood licht is gereden.

| |

Regiopolitie Limburg Zuid
| |

|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

---- --